r
Nosalty Logó

Bridzs kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
Bridzs kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 6126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Beáztatjuk a mazsolát. Lereszeljük a jól megmosott citrom héjának a felét. Keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a mandulát (vagy diót) a csipet sót. Egy 25 cm-es kuglófformát alaposan kivajazunk, kevés liszttel beszórjuk. Ügyeljünk rá, hogy sehol ne maradjon száraz a formánk, a középső benyúló kúp se.
  2. Meglangyosítjuk a tejet. Egy bögrében 1dl tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, amíg felfut.
  3. A vajat kis lángon felolvasztjuk. (Ne legyen túl meleg, inkább kevergetve hűtsünk rajta, mielőtt a tojásokhoz adjuk. Nem szeretem mikróban olvasztani, mert kevésbé egyenletes a folyamat, és még „pukkadozik” is.) Tojásokat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olvasztott vajat.
  4. Leszűrjük a mazsolát, a reszelt citromhéjjal együtt belekeverjük a lisztbe. A lisztes keverék közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük az időközben felfutott élesztőt és 4 részletben a vajas keveréket, miközben a robotgép dagasztó karjának segítségével sima tésztát dagasztunk. Vagyis ez inkább keverés, mert ez egy kevert élesztős tészta (szakmai nyelven), tehát ne ijedjünk meg, ha hígnak találjuk, valójában galuskatészta sűrűségűnek kell lennie.
  5. A tésztát beletöltjük a formába, és letakarva addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti azt. Ez kb.25- 30 perc.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeverésesnél 140 fok), gázsütőnél alacsony fokozat. A kuglófot a sütő alsó részébe tesszük, 1 órán keresztül sütjük. Ha a teteje nagyon gyorsan pirulna, akkor egy sütőpapírral letakarhatjuk. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha nem ragad rá a tészta, akkor elzárjuk a sütőt, de nyitott sütőajtónál még további 10 percig ne vegyük ki. Amikor kivesszük, takarjuk le egy nedves kendővel, és csak 10 perc múlva vegyük le róla formát. Lehet csokimázzal díszíteni, de egyszerűen porcukorral meghintve is finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6471
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Ajánló

Habos kakaó vagy cappucino, esetleg Baileys likőr illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bridzs kuglóf
én kicsi konyhám 13 recept

Azért "bridzs" kuglóf, mert ezt akkor sütötte a nagymamám, amikor a kártyás barátnői jöttek hozzá a heti kártyapartira. Minden héten másik játékosnál játszottak, és persze meg is vendégelték egymást valami finomsággal. Iskolai szünetekben gyakran voltam a mamánál, és persze halálosan untam a kártyás napot, de a kuglóf miatt azért nagyon is vártam. Ja! És persze ők tojáslikőrt kortyolgattak mellé. Én egy kicsit már variáltam a recepten, mert mamának szerintem nagyobb volt a kuglófformája. Azóta sem kártyázom, de én is akkor sütöm, amikor barátnők jönnek délutáni kávézásra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...