r
Nosalty Logó

Borzas pudingos-túrós gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paprika&Angels
Borzas pudingos-túrós gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7814.7 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    2668 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2176 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 6783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való alapanyagokat egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha a margarin (vagy vaj) túl kemény, egy picit felolvasztjuk, de ne teljesen folyósra.
  2. A tészta elég lágy lesz, én nem szoktam kinyújtani, hanem belenyomkodom a tepsibe. Ehhez egy picivel többet, mint a felét használjuk.
  3. A tésztára kerül a baracklekvár (vagy helyettesíthető ízlés szerint más lekvárral is), majd a túrós-joghurtos-pudingos töltelék, végül ráreszeljük a maradék tésztát.

A töltelékhez

  1. A 3 tojásfehérjét felverjük kb. a fele cukorral. Hozzákeverjük a túróhoz.
  2. A pudingot a 0,5 liter tejjel és a maradék cukorral megfőzzük, és hozzáadjuk a kis pohár joghurtot.
  3. Végül a túrós és a joghurtos-pudingos keveréket összedolgozzuk, hozzáadunk egy kis vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot) és egy pici citromlevet.
  4. A baracklekváros rétegre ráhalmozzuk, majd ahogy fentebb is írtam, ráreszeljük a maradék tésztát.
  5. Mehet a süti az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3936
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Ajánló

A cukor nyugodtan helyettesíthető Eritritollal/Xilittel vagy más cukorhelyettesítővel. (Megj: a cukorhoz képest ezeknek az édesítőknek más az édességük, nem árt kóstolni.:) ) A gluténmentes lisztekkel érdemes kísérletezni, az Alfa Mix helyett jó még a Schär C Mix is ehhez a tésztához. Akinek nincs gluténérzékenysége, ugyanennyi sima liszttel helyettesítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paprika&Angels 11 recept

Ez egy kísérleti sütinek indult, de jól sült ki :) Szó szerint. Férjem nem szereti a száraz sütiket, a túrót és pudingot pedig egyenesen imádja. Ezért gondoltam hogy kombinálom a kettőt, és a tetejét pedig (hogy csinos is legyen), borzasra készítettem. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...