Borsós galuskás zöldségleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Konyhatündérke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
67g karalábé13 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
83g zöldborsó68 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
227
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g karalábé80 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1351
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
9.7g karalábé2 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
12.2g burgonya7 kcal
-
12.2g zöldborsó10 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
2.2g újhagyma zöldje1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.4g tv-paprika0 kcal
-
48.6g víz0 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1258 micro
-
β-karotin 3727 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2378 micro
Összesen
227
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 3495 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2347 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 560 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 7549 micro
-
β-karotin 22365 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 14271 micro
Összesen
1351
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db karalábé
-
3 db sárgarépa
-
5 db burgonya
-
50 dkg zöldborsó
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
-
1 db tojás
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db tv-paprika
-
2 l víz
Elkészítés
- A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.
- Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletet sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
- Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesitővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
- Ekkor rászorjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
- Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöldcsokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
- A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13398
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konyhatündérke
24 recept
A zöld csokrot, mikor készre főtt a leves, utána kb. fél órával én ki szoktam venni belőle már, és nem teszem vissza. Van benne felaprózott petrezselyemzöld és zellerlevél, így azt benne hagyni felesleges, az íze ugyis már belefőtt. Természetesen ezt mindenki maga dönti, hogy benne hagyja-e.