r
Nosalty Logó

Borsós galuskás zöldségleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Borsós galuskás zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2378 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3495 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    560 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    7549 micro
  • β-karotin
    22365 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14271 micro
Összesen 1351 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.
  2. Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletet sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
  3. Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesitővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
  4. Ekkor rászorjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
  5. Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöldcsokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
  6. A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13398
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

A zöld csokrot, mikor készre főtt a leves, utána kb. fél órával én ki szoktam venni belőle már, és nem teszem vissza. Van benne felaprózott petrezselyemzöld és zellerlevél, így azt benne hagyni felesleges, az íze ugyis már belefőtt. Természetesen ezt mindenki maga dönti, hogy benne hagyja-e.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...