Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nattakiri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g kókuszzsír33 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
63g víz0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
88g rigatoni tészta325 kcal
-
20g juhtúró57 kcal
Összesen
611
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
250g víz0 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
24 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
350g rigatoni tészta1299 kcal
-
80g juhtúró226 kcal
Összesen
2445
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.7g csirkemellfilé22 kcal
-
15.6g víz0 kcal
-
24.9g zöldborsó20 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
21.8g rigatoni tészta81 kcal
-
5g juhtúró14 kcal
Összesen
150
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 250.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 2509 micro
Összesen
611
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 151.3 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3540.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1805 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1000.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1148 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 2157 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 10037 micro
Összesen
2445
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 865 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
1 ek kókuszzsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dl víz
-
40 dkg zöldborsó
-
2 kk majoranna
-
ételízesítő ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
10 dkg passzírozott paradicsom
-
1 ek tejföl
-
35 dkg rigatoni tészta
-
8 dkg juhtúró
Elkészítés
- Kis kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát (én most "rusztikusra" vágtam, értsd, akkora darabokra, hogy ne fakadjak sírva). Ráküldjük a kis kockákra vágott csirkemellet, szépen összeforgatjuk, amíg meg nem pirul.
- Nagyvonalúan megszórjuk csemege paprikával, kevés sóval és borssal. Apránként (fél deci) öntünk hozzá összesen kb. két-két és fél deci vizet, mindig akkor újratöltve, ha már nem úszik a vízben. (Nagymamám szerint létfontosságú, hogy sose tocsogjon a vízben, mert akkor főtt húst készítünk, azt meg nem szeretnénk).
- Körülbelül a második kör vízzel együtt hozzátesszük a borsót (nekem majdnem teljesen belement egy családi konzerv), és ha szükség van rá, még fűszerezzük. Például majorannával, vagy egy kis vegetával, az sosem árthat. Én most tettem bele chillipelyhet is, nem tett rosszat neki. Ha már fogyasztásra alkalmasnak néz ki, még szintén apránként hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot is. Ezzel még elrotyog magának két-három percig. (Sima paradicsommal is működne persze, de nekem most csak ez a fél doboz passzírozott volt.)
- Közben odatesszük főni a tésztát. Ha a husi kész van (nincs alatta víz, csak egy jó kis szaft), lehúzzuk a tűzről, és megkínáljuk egy kis tejföllel. Nekem most például egészen kevés volt, de az is nagyon sokat dob rajta.
- Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, és belekeverjük a raguba. Közepes lángot rakunk alá, miközben belemorzsoljuk a juhtúrót. Még melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1825
- Feltöltés dátuma: 2015. május 03.
Ajánló
Szerintem egy kis saláta vagy savanyúság jó hozzá, bár nekünk most nem volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nattakiri
4 recept
Mostanában annyira eltűntem a mexikói-olasz-indiai Bermuda-háromszögben, hogy igényem lett valami nagyon magyarosra, lehetőség szerint viszont maradtam volna a bio/szuperegészséges/kézműves/satöbbi hozzávalóimnál. Aztán eszembe jutott, hogy egy étteremben nem olyan rég ettem juhtúrós tarhonyát (benne, nem rajta!), este nyolckor viszont nem áll neki a dolgozó lány tarhonyát csinálni, úgyhogy teljes kiőrlésű tésztát választottam, és tizedannyi zsírt (az is kókusz), mint amennyit mondjuk nagymamám tett volna bele. Persze, ha lecsúszik két repeta, akkor ez is majdnem mindegy. Ui.: Tudom, hogy nem valami guszta, de az íze mindenért kárpótol.