r
Nosalty Logó

Borsóleves, ami édes és piros

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
netes
Borsóleves, ami édes és piros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    4078 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3777 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9350.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    6914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    486 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7625 micro
  • β-karotin
    24469 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    22659 micro
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legyen kedvünk az elkészítéshez, kényszerből sosem főzzünk.
  2. Fejtsük ki a borsót, közben ne együk meg a javát.
  3. A fehér- és sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel.
  4. A vöröshagymát pucoljuk meg.
  5. Mentsünk meg egy kis vöröshagymadarabot, kockázzuk össze.
  6. Nagy lábasba tegyünk 3 evőkanál olajat, majd a hagymát picit pirítsuk meg, jöhet rá a pirospaprika és a liszt.
  7. Tegyük hozzá a répákat, kicsit később (5 perc) a zöldborsót.
  8. Öntsük fel 3 dl meleg vízzel, tartalékon 15 percig pároljuk.
  9. Adjuk hozzá a sót, cukrot
  10. Öntsük fel 4 liter meleg vízzel.
  11. Petrezselymet és az egész borsszemeket tegyük teatojásba, majd akasszuk a fazékba.
  12. Egy órán át főzhetjük, néha kevergessük meg, kóstólgassuk.
  13. Készítsünk nokedlit. Tegyük a tojást egy edénybe, adjuk hozzá a sót, langyos vizet, keverjük el, majd szép lassan jöhet a liszt is. Ne legyen nagyon folyós, hogy amikor szaggajuk, sok kis darab legyen. Sós vízben, kis olajat hozzarakva főzzük ki teljesen, majd ha kész, szűrjük le.
  14. Eltelt az egy óra levesfőzés, ellenőrizzük, hogy minden íz és állag megfelel az igényeinknek, majd óvatosan adjuk hozzá a rengeteg galuskát.
  15. Chiliolajat adhatunk hozzá, ettől szép lesz a leves teteje, enyhén csípőssé válik.
  16. Tálaláskor tegyünk rá pár szelet erőspaprikát.
  17. Szóljunk a vendégeinknek, hogy ez a leves erős és édes, vagy csak egyszerűen mosolyogva kívánjunk jó étvágyat.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1197
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Ajánló

Önmagához ajánlom ezt a levest, mert remélem szedsz belőle újra és újra. Nem kell másodikféle, max egy kis desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyukám emlékére...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...