r
Nosalty Logó

Borscs leves Szintike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szintike
Borscs leves Szintike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 51 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1045 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    957 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    6268 micro
  • β-karotin
    17297 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4170 micro
  • Lut-zea
    3086 micro
Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst felöntjük vízzel, és főzzük kb. 1,5 órát. Utána felaprózzuk a húst, nem nagy darabokra. Hozzáadjuk ahhoz a vízhez, amiben főtt.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk, a répát és a káposztát lereszeljük. A céklát vékony csíkokra vágjuk, és ezután megpirítjuk az olajban, amihez hozzáadjuk az ecetet és a paradicsomszószt. Ha a szósz nagyon sűrű, nyugodtan adjunk hozzá vizet, és pároljuk kb. 5-7 percig.
  3. A hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és összesütjük őket.
  4. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hússal teli vízhez. Megsózzuk.
  5. Amikor a víz újra felfő, adjuk hozzá a káposztát, és főzzük kb. 5 percig nem nagy lángon.
  6. Hozzáadjuk a céklát, és főzzük kb. 10 percig. Ezek után mehet bele a répa és a hagyma. Ezek után mehet bele a babérlevél (de ízlés szerint), ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  7. Adjuk hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Keverjük meg, és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 10-15 percet.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9037
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A kész ételt tányérba porciózzuk, 1-2 kanál hideg tejföllel "meglocsolva" és a tetejére egy kis petrezselyemlevéllel megszórva ajánlom. A petrezselyemlevél nem fontos, viszont a borscs tejföl nélkül nem az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintike 6 recept

A borscs a szláv országokban és Közép-Európában, főképp Ukrajnában, Oroszországban, Litvániában, Lengyelországban népszerű, a legtöbb esetben céklából készült leves. A felsorolt országokon kívül más nemzetek konyhájának is részét képezi, bár hagyományosan ukrán eredetűnek tartják. (forrás: Wikipédia)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...