r
Nosalty Logó

Borscs ahogy La fée de cuisine készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
La fée de cuisine
Borscs ahogy La fée de cuisine készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1828 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1337 micro
  • β-karotin
    3241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2214 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6930.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    3330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    4504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    982 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1264 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    8025 micro
  • β-karotin
    19446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13281 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 1828 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket felkarikázzuk, és egy serpenyőben jól megpirítjuk.
  2. Egy leveses fazékba két liter vizet forralunk fel, és ebbe tesszük bele a virsliket és a feldarabolt céklát. Fedővel lefedve újra felforraljuk. Közben feldaraboljuk a répákat és a krumplit, majd a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Majd hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és a felkockázott paradicsomot.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, amin megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, ezt felöntjük a paradicsomlével és egy kevés vízzel. Ezt összekeverjük, és a leveshez öntjük. Jól összekeverjük, majd fedővel letakarjuk, és lekapcsoljuk a gázt.
  4. 5 percig állni hagyjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, valamint hozzáadjuk a cukrot.
  5. Tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A Borscs főként a szláv országokban népszerű, szinte minden területen más az elkészítési módja. Én a testvérem kérésére készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...