Borscs ahogy La fée de cuisine készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
126g cékla36 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
15g paradicsomlé3 kcal
-
333g víz0 kcal
-
250g káposzta50 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
306
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g füstölt virsli807 kcal
-
753g cékla217 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g paradicsomlé15 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1828
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
5.4g füstölt virsli14 kcal
-
13.5g cékla4 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
1.6g fehérrépa1 kcal
-
5.4g burgonya3 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g paradicsomlé0 kcal
-
35.8g víz0 kcal
-
26.9g káposzta5 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 750.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1337 micro
-
β-karotin 3241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2214 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
306
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6930.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1609 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 467 mg
-
Foszfor 1385 mg
-
Nátrium 3330 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.5 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 4504.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2195 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 639 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 982 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1264 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 8025 micro
-
β-karotin 19446 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13281 micro
-
Lut-zea 1232 micro
Összesen
1828
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 238 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
300 g füstölt virsli
-
3 közepes db cékla
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 közepes db burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
90 ml paradicsomlé
-
2 l víz
-
1 közepes db káposzta
-
2 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A virsliket felkarikázzuk, és egy serpenyőben jól megpirítjuk.
- Egy leveses fazékba két liter vizet forralunk fel, és ebbe tesszük bele a virsliket és a feldarabolt céklát. Fedővel lefedve újra felforraljuk. Közben feldaraboljuk a répákat és a krumplit, majd a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Majd hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és a felkockázott paradicsomot.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, amin megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, ezt felöntjük a paradicsomlével és egy kevés vízzel. Ezt összekeverjük, és a leveshez öntjük. Jól összekeverjük, majd fedővel letakarjuk, és lekapcsoljuk a gázt.
- 5 percig állni hagyjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, valamint hozzáadjuk a cukrot.
- Tejföllel kínáljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2663
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
A Borscs főként a szláv országokban népszerű, szinte minden területen más az elkészítési módja. Én a testvérem kérésére készítettem el.