Borjú fehérpecsenye Wellington módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g fehérpecsenye332 kcal
-
125g leveles tészta464 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
40g serrano sonka54 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
53 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
1049
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
800g fehérpecsenye1328 kcal
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
160g serrano sonka218 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
4197
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
37.6g fehérpecsenye62 kcal
-
23.5g leveles tészta87 kcal
-
18.8g gomba4 kcal
-
7.5g serrano sonka10 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
Összesen
197
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2181.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 1401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 268.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
1049
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255 g
Zsír
-
Összesen 261.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8725.6 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2171 mg
-
Nátrium 5603 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1075.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 631 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 754 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2644 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2758 micro
Összesen
4197
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg leveles tészta
-
40 dkg gomba
-
16 dkg serrano sonka
-
1 db vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 szál kakukkfű
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Először a húst kérgesre pirítjuk körben 5 dkg vajon, miután sóztuk, borsoztuk. Ez kb 3-4 perc. Kihűtjük.
- A következő lépés a gombatöltelék. A gombát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet, petrezselymet leöblítjük. A kakukkfűről lehúzzuk a leveleket, a petrezselymet felaprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a kakukkfüvet és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Kihűtjük.
- Most összeállítjuk a húscsomagot. A gombát leturmixoljuk. A húst körbe bekenjük a mustárral.A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük alufóliáraúgy, hogy egymást egy kicsit fedjék. Középre, ahová a húst tesszük majd, teszünk egy gombapép réteget, majd rátesszük a mustáros húst.Ezután a többi oldalát is befedjük a gombapéppel, és szorossan betekerjük a sonkával. Alufóliába csavarjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát -ha mélyhűtött- kiengedjük és kinyújtjuk akkorára, hogy belecsomagolhassuk a húscsomagot. Ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük. Az alufóliából kitekerjük a húst és a tészta közepére tesszük. A tésztát ráhajtjuk, és belecsomagoljuk a hústekercset.
- A tojássárgájával lekenjük, és betesszük a hűtőbe fél órára. Majd újra lekenjük tojássárgájával, és kb 1-2 centinként bevagdaljuk a tésztát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd alufóliával letakarva 160 fokon még30 percig sütjük. Kivesszük,pihentetjük 10 percet, majd szeletelve krumplipürével, éstejfölös-fokhagymás-ecetes uborkasalátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x25
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 19133
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez volt a karácsonyi főmenü az idén. Mindenkinek nagyon ízlett. A hús is tökéletes volt belül, nem volt száraz. Szóval jól sikerült.