Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pikács Árpád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
fánktészta
-
21g tej12 kcal
-
2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
23g kenyérliszt bl8084 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
35g napraforgó olaj16 kcal
narancskrém
-
42g tej23 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
16 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0 kcal
-
1g cointreau3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
407
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
fánktészta
-
250g tej140 kcal
-
23 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
280g kenyérliszt bl801011 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
425g napraforgó olaj188 kcal
narancskrém
-
500g tej280 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
191 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
4874
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
fánktészta
-
10.5g tej6 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
11.8g kenyérliszt bl8043 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
17.9g napraforgó olaj8 kcal
narancskrém
-
21.1g tej12 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
0 kcal
-
0.7g cointreau2 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
Összesen
207
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
407
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 165.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1840 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3671.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 690.7 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 267.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 1326 mg
-
Retinol - A vitamin: 1274 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2096 micro
Összesen
4874
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
207
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
fánktészta
-
250 ml tej
-
7 g instant élesztő
-
120 g cukor
-
280 g finomliszt
-
280 g kenyérliszt bl80
-
3 db tojás
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
100 g vaj
-
5 dl napraforgó olaj
narancskrém
-
500 ml tej
-
5 db tojássárgája
-
50 g étkezési keményítő
-
70 g cukor
-
1 ek narancs eszencia
-
2 ek cointreau
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
fánktészta
- Langyosítsuk meg a tej felét, majd adjunk hozzá egy kanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Érdemes az élesztő tetejére egy kevés lisztet is szórni, ami így "bezárja" az élesztőgombákat és segíti a felfutást.
- A cukorból tegyünk félre kb. 20 grammot a kész fánkok meghempergetéséhez, a többit pedig tegyük egy nagy dagasztótálba a tojással, a lisztekkel, a tejjel és a felfuttatott élesztővel együtt.
- Nagyon alaposan dagasszuk ki a tésztát - ez géppel is jó 10 percet jelent, így ha kézzel állnánk neki, készüljünk fel lelkiekben. A kidagasztott tésztához aztán adjuk hozzá a puha vajat, és dolgozzuk el ezzel is, amíg szép fényes és ruganyos lesz a tészta.
- A kész tésztagombócot tegyük kiolajozott tálba, fedjük le folpackkal, majd hagyjuk másfél órát kelni (vagy amíg a kétszeresére dagad.
- A tésztát (lisztezetlen!) felületre borítsuk ki és gyúrjuk át, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
- A pihentetett gombócot ezután nyújtsuk kb. 2 centi vékonyra, és kerek kiszúróval szaggassunk pogácsákat belőle - mérettől függően 12-16 fánkunk lesz. A kiszaggatott fánkokat tegyük méretre vágott sütőpapírdarabokra. Ez azért fontos, mert így könnyebb lesz kezelni a fánkot, nem kell ugyanis a tésztához hozzányúlnunk (ami az érintéstől benyomódhat), hanem a papírról bele tudjuk csúsztatni az olajba.
- Kezdjük el felforrósítani az olajat, közben pedig hagyjuk még pihenni a fánkokat. Amikor az olaj eléri a 170 fokot, csúsztassuk bele a fánkokat a papírról - egyszerre négyet tudunk sütni.
- A fánkokat süssük oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna lesz, középen pedig megmarad a szép, világos szalag.
- Az olajból kivett fánkokat csepegtetőrácsra tesszük, majd megforgatjuk a kristálycukorban.
narancskrém
- A tejet felmelegítjük, közben pedig a tojássárgákat kikeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk apránként a meleg tejet is.
- A keményítős-tojásos tejet visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a narancsesszenciát, a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat, majd besűrítjük, a tökéletes krémesség érdekében pedig turmixoljuk is át.
- A krémet hagyjuk kihűlni, majd töltsük habzsákba. A kész fánkokat vágjuk be egy ponton, majd töltsük meg a krémmel - de csak óvatosan, nehogy szétrepedjenek!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 3059
- Feltöltés dátuma: 2024. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pikács Árpád
14 recept
Nincs farsang fánk nélkül, ennél a csodálatos, narancskrémmel töltött olasz fánknál pedig el se lehet képzelni jobbat! Ha követitek Árpi tippjeit, akkor nektek is garantáltan sikerülni fog ez a krémes tésztacsoda!