Bolognaival töltött paprika sajtágyban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
A makaróni alaphoz
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
77g gombakonzerv25 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
47 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
67g paradicsomlé11 kcal
A töltéshez
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
A makaróni alaphoz
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
A töltéshez
Összesen
1883
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
A makaróni alaphoz
-
14g darált sertéshús25 kcal
-
12.8g gombakonzerv4 kcal
-
5.6g füstölt szalonna37 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
11.2g paradicsomlé2 kcal
A töltéshez
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 442.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 6025 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 143.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4131.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 1669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1326.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 675 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 1935 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 2361 micro
Összesen
1883
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1009 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
A makaróni alaphoz
-
25 dkg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A töltéshez
Elkészítés
A makaróni alaphoz
- Apró kockára szeljük a füstölt szalonnát, picit kisütjük a zsírját egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk a zsiradékban, félrehúzzuk a tűzről, kevés paprikát keverünk hozzá, hozzáadjuk a darált sertéshúst, zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük.
- Fedő alatt félig puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha nincsen elég leve a húsnak a pároláshoz, akkor már előbb hozzáadjuk a sűrű paradicsomlevet, vagy egy kevés vizet, vagy húsleves levét.
- Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott gombát (robotgéppel szoktam aprítani, nem pépesre), és készre főzzük. Főzés közben ízlelgetjük, ízlésünknek megfelelően adagolunk hozzá a fűszerekből, esetleg egy pici cukrot a paradicsomlé miatt.
- A levét a megfelelő, szaftos állag eléréséig főzzük el, vagy adunk hozzá a paradicsomból.
- Eltávolítjuk a paprikák csutkáit, majd felszeljük kb. 2 cm-es szeletekre.
- Egy mikrózható tányérban sajtágyat készítünk, rárakjuk a paprikaszeleteket, megtöltjük a makaróni alappal, majd felül is sajtkockákat teszünk dugóként.
- Ezen felül itt még fűszerezhetjük esetleg ízlés szerint (nálam ez: őrölt chili, oregánó, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors).
- Ezt követően sajttól függően 3-4 percre süssük meg a mikróban (lefedve, mivel a makaróni alap beterítené a mikró belsejét).
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2033
- Feltöltés dátuma: 2011. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyors vacsorára vágytam, és ürítettem a hűtőt. A makarónialapok ott sorakoznak a fagyasztóban, így röpke 5-10 p alatt elkészítettem.