r
Nosalty Logó

Bolognaival töltött paprika sajtágyban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognaival töltött paprika sajtágyban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 1883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    675 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    2361 micro
Összesen 1883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1009 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Elkészítés

A makaróni alaphoz

  1. Apró kockára szeljük a füstölt szalonnát, picit kisütjük a zsírját egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk a zsiradékban, félrehúzzuk a tűzről, kevés paprikát keverünk hozzá, hozzáadjuk a darált sertéshúst, zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Fedő alatt félig puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha nincsen elég leve a húsnak a pároláshoz, akkor már előbb hozzáadjuk a sűrű paradicsomlevet, vagy egy kevés vizet, vagy húsleves levét.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott gombát (robotgéppel szoktam aprítani, nem pépesre), és készre főzzük. Főzés közben ízlelgetjük, ízlésünknek megfelelően adagolunk hozzá a fűszerekből, esetleg egy pici cukrot a paradicsomlé miatt.
  4. A levét a megfelelő, szaftos állag eléréséig főzzük el, vagy adunk hozzá a paradicsomból.
  5. Eltávolítjuk a paprikák csutkáit, majd felszeljük kb. 2 cm-es szeletekre.
  6. Egy mikrózható tányérban sajtágyat készítünk, rárakjuk a paprikaszeleteket, megtöltjük a makaróni alappal, majd felül is sajtkockákat teszünk dugóként.
  7. Ezen felül itt még fűszerezhetjük esetleg ízlés szerint (nálam ez: őrölt chili, oregánó, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors).
  8. Ezt követően sajttól függően 3-4 percre süssük meg a mikróban (lefedve, mivel a makaróni alap beterítené a mikró belsejét).
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2033
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors vacsorára vágytam, és ürítettem a hűtőt. A makarónialapok ott sorakoznak a fagyasztóban, így röpke 5-10 p alatt elkészítettem.

Hozzávalók

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...