Bolognai rakott penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g penne464 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
1 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
10 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
902
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g penne1855 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
5 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3607
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
22.1g penne82 kcal
-
17.7g darált marhahús25 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
1.8g halványító zeller0 kcal
-
8.9g száraz vörösbor7 kcal
-
11.1g konzerv paradicsom2 kcal
-
13.3g paradicsomlé2 kcal
-
2.7g bazsalikom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.1g mozzarella33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 361.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3849 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 8494 micro
-
Lut-zea 1085 micro
Összesen
902
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 216 g
Zsír
-
Összesen 95.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7358 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 492 mg
-
Kálcium 1686 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 2889 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1444.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1927 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1403 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 15395 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 33975 micro
-
Lut-zea 4341 micro
Összesen
3607
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1505 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg penne
-
40 dkg darált marhahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
2 dl száraz vörösbor
-
25 dkg konzerv paradicsom
-
3 dl paradicsomlé
-
1 csokor bazsalikom
-
2 db babérlevél
-
25 dkg mozzarella
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
- Ha a zöldségeknek már finom illata terjeng, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve takaréklángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után töltjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
- Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és a paradicsomlét összerottyantjuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
- Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva: tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu, paradicsomszósz. Ezt addig ismételjük, még minden összetevő elfogy.
- A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
- Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 603
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 112
- Össznézettség: 127095
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régen volt már tészta, és régen volt bolognai, így gyorsan hiány pótoltam, és készítettem egy nagyon finom bolognait. Most nem a hagyományos spagetti tésztát választottam, és szerettem volna picit feldobni, így bolondítottam mozzarellával, és összesütöttem. Nagy sikert aratott a recept, így biztosan gyakrabban fogom készíteni.