r
Nosalty Logó

Bolognai rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3849 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    8494 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 902 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7358 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2889 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1403 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15395 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    33975 micro
  • Lut-zea
    4341 micro
Összesen 3607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1505 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
  2. Ha a zöldségeknek már finom illata terjeng, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve takaréklángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után töltjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
  3. Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és a paradicsomlét összerottyantjuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
  4. Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva: tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu, paradicsomszósz. Ezt addig ismételjük, még minden összetevő elfogy.
  5. A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
  6. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 603
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 127095
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen volt már tészta, és régen volt bolognai, így gyorsan hiány pótoltam, és készítettem egy nagyon finom bolognait. Most nem a hagyományos spagetti tésztát választottam, és szerettem volna picit feldobni, így bolondítottam mozzarellával, és összesütöttem. Nagy sikert aratott a recept, így biztosan gyakrabban fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...