r
Nosalty Logó

Bolognai lencse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Bolognai lencse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3917 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9232 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 653 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3009 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1973 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55394 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3917 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3365 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
  2. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
  5. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Lassanként hozzáadjuk a vörösbort, és 10-12 percig pároljuk.
  7. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 1649
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 114492
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasra volt szükségem, ezért készítettem el ezt a gyors és egyszerű egytálételt. A receptet a Príma Konyha magazinban olvastam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...