Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ákos22
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Bolognai ragu
-
4g olívaolaj35 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
5g oregánó13 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
-
3g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g bors1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Besamelmártás
-
10g vaj72 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Egyébb hozzávalók
-
75g cheddar sajt302 kcal
-
125g lasagne tészta464 kcal
Összesen
1592
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Bolognai ragu
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
20g oregánó53 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
12g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
2g bors5 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Besamelmártás
-
40g vaj287 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Egyébb hozzávalók
-
300g cheddar sajt1209 kcal
-
500g lasagne tészta1855 kcal
Összesen
6363
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Bolognai ragu
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
33.4g darált sertéshús61 kcal
-
16.7g sűrített paradicsom14 kcal
-
6.7g vörösbor6 kcal
-
0.7g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Besamelmártás
-
1.3g vaj10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Egyébb hozzávalók
-
10g cheddar sajt40 kcal
-
16.7g lasagne tészta62 kcal
Összesen
214
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4843.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 2347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 358.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1494 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
1592
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 375.9 g
Zsír
-
Összesen 272.2 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1013 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19372.3 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 644 mg
-
Kálcium 3314 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 870 mg
-
Foszfor 5055 mg
-
Nátrium 9387 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 564 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1434.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1811 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 330 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 110 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1409 micro
-
Kolin: 1050 mg
-
Retinol - A vitamin: 1308 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 5976 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 2195 micro
Összesen
6363
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4800 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Bolognai ragu
-
2 ek olívaolaj
-
1 kg darált sertéshús
-
500 g sűrített paradicsom
-
20 g oregánó
-
30 g bazsalikom
-
3 kávéskanál só
-
3 teáskanál cukor
-
2 kk bors
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 csipet ételízesítő
Besamelmártás
-
4 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
2 teáskanál szerecsendió
-
2 teáskanál fehér bors
-
1 csipet ételízesítő
Egyébb hozzávalók
-
30 dkg cheddar sajt
-
500 g lasagne tészta
Elkészítés
Bolognai ragu
- Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált sertéshúst.
- Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a vörösbort.
- A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk, majd a fűszereket és a cukrot, majd fedő alatt hagyjuk főni kb. másfél óráig.
- Utána megkóstoljuk, és ha szükséges, teszünk még bele fűszereket, sajnos fűszerezés függ a paradicsom típusától is. Esetleg bort, ha szükséges.
- Majd ha kész, félretesszük.
Besamelmártás
- Vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, haberővel elkeverjük.
- Amikor kb. rántás állagú, akkor jó, inkább pépesebb állagú legyen.
- Ha ez megvan, rögtön hozzáadjuk a tejet, folytonos kevergetéssel, fontos: apránként, ne az egészet egyszerre, figyeljük, mennyit vesz fel, kicsit hígabb besamelt kell kapjunk.
- Majd végül befűszerezzük.
Egyébb hozzávalók
- Sós vizet forralunk, majd egyesével kifőzzük a lasagne lapokat. Fontos: nem kell megfőzni teljesen, a lényeg, hogy a tészta elhajoljon, de ropogós legyen.
- Majd egy kiolajozott tepsibe egy réteg tésztát teszünk, rá a húst, erre besamelt, és ezt így rétegezzük, majd végén hús+besamel, és a tetejére reszelt vörös cheddar sajt kerül.
- Ezután berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna és ropogós nem lesz. Ha ez megvan, utána találunk, jó étvágyat mindenkinek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3233
- Feltöltés dátuma: 2018. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ákos22
7 recept
Sziasztok, hát, gondoltam, kipróbálom az olasz konyhát, várom véleményeteket, építő jellegű kritikátokat.