r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ákos22
Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 1592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 6363 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4843.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 1592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19372.3 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    644 mg
  • Kálcium
    3314 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    870 mg
  • Foszfor
    5055 mg
  • Nátrium
    9387 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    5976 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2195 micro
Összesen 6363 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4800 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Elkészítés

Bolognai ragu

  1. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált sertéshúst.
  2. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a vörösbort.
  3. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk, majd a fűszereket és a cukrot, majd fedő alatt hagyjuk főni kb. másfél óráig.
  4. Utána megkóstoljuk, és ha szükséges, teszünk még bele fűszereket, sajnos fűszerezés függ a paradicsom típusától is. Esetleg bort, ha szükséges.
  5. Majd ha kész, félretesszük.

Besamelmártás

  1. Vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, haberővel elkeverjük.
  2. Amikor kb. rántás állagú, akkor jó, inkább pépesebb állagú legyen.
  3. Ha ez megvan, rögtön hozzáadjuk a tejet, folytonos kevergetéssel, fontos: apránként, ne az egészet egyszerre, figyeljük, mennyit vesz fel, kicsit hígabb besamelt kell kapjunk.
  4. Majd végül befűszerezzük.

Egyébb hozzávalók

  1. Sós vizet forralunk, majd egyesével kifőzzük a lasagne lapokat. Fontos: nem kell megfőzni teljesen, a lényeg, hogy a tészta elhajoljon, de ropogós legyen.
  2. Majd egy kiolajozott tepsibe egy réteg tésztát teszünk, rá a húst, erre besamelt, és ezt így rétegezzük, majd végén hús+besamel, és a tetejére reszelt vörös cheddar sajt kerül.
  3. Ezután berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna és ropogós nem lesz. Ha ez megvan, utána találunk, jó étvágyat mindenkinek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3233
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ákos22 7 recept

Sziasztok, hát, gondoltam, kipróbálom az olasz konyhát, várom véleményeteket, építő jellegű kritikátokat.

Hozzávalók

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...