r
Nosalty Logó

Bodzás túrótorta szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Bodzás túrótorta szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4615.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporos lisztből a cukorral, a tojással és a vajjal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a 3 tojás sárgájával, a tejföllel, a cukorral, a pudingporral és a darával.
  3. A bodzabogyót megmossuk és tojásfehérjék kemény habjával együtt a túrós krémhez keverjük.
  4. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk. A torta szélének 4-5 cm széles csíkot vágunk és azt is formába tesszük.
  5. A túrókrémet a tésztára öntjük, tetejét szilvával kirakjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4866
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg bodza van a kertben, gondoltam, hasznosítom a termését is. Nagyon finom a bogyóból készült szörp és lekvár. Szerintem itt is megállja a helyét. A tortát a felesleges tojásfehérjék hasznosítására én mézes habcsókkal díszítettem még. Vigyázzunk! A bodza termése hőkezelés / főzés / sütés nélkül mérgező!

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...