r
Nosalty Logó

Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3804.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    14258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    2899 micro
Összesen 2359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 54 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst zsíros részétől megfosztjuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, saját zsírjára sütjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a hagymát, először üvegesre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, csak épphogy fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk sóval, fűszerpaprikával, borssal, összekavarjuk, s felöntjük 0,5 l hideg vízzel.
  3. Amikor újra felforr, fedő alatt főzzük lassú tűzön. Közben megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répát, fehérrépát, burgonyát (kockákra), gombát, fokhagymát (csak megpucoljuk). Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe tesszük az előkészített zöldségeket (a burgonya kivételével), rányomjuk a fokhagymákat.
  4. Összekavarjuk, öntünk még hozzá hideg vizet (szükség szerint), ízlés szerint még sózzuk (én ételízesítővel sózom, csak az elején teszek bele sót), s amikor újra elkezd forrni, lefedjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg minden majdnem megpuhul. Ekkor tesszük bele a burgonyát, a sűrített paradicsomot, apróra vágott petrezselyemzöldet, s a cukrot, összekavarjuk, szükség szerint öntünk még hozzá hideg vizet. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, fűszerezzük, sózzuk még! Lefedve puhára főzzük a burgonyát is.
  5. Ha minden megpuhult, a tejfölt először magában kikavarjuk, majd a leves levével (merőkanállal adagoljuk kisebb adagokban hozzá) kavarjuk ki (hőkiegyenlítés, így a tejföl nem csapódik ki, nem lesznek benne tejfölpöttyök), hozzáöntjük a leveshez. Összekavarjuk, s még néhány percig összeforraljuk a levessel.
  6. Ha minden rendben, el is készült, elzárjuk alatta a hőt, s hagyjuk legalább fél órát pihenni, lefedve! Nem marad más hátra, mint jóízűen belakmározni ebből a mennyei étekből! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 39286
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a leveseket....ez betyárjó egy leves :), egytálételnek is beillő, laktató….ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani....én így készítem, így szeretem, szeretjük....az erőset kedvelők chilit is tehetnek bele....isteni, bátran ajánlom az ízletes, tartalmas levest imádóknak kipróbálásra.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...