Betyárgulyás gazdagon, ahogyan én készítem
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
63g újkrumpli39 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
590
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
13 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
2359
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
11.5g sertéscomb21 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
5.8g csiperkegomba1 kcal
-
5.8g újkrumpli4 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
4.1g fehérrépa3 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g sűrített paradicsom0 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
57.6g víz0 kcal
Összesen
54
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 951.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1239 micro
-
β-karotin 3564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
590
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.5 g
Zsír
-
Összesen 154.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3605.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1860 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 3804.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1605 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 800 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 4956 micro
-
β-karotin 14258 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 2899 micro
Összesen
2359
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
54
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
50 dkg sertéscomb
-
10 dkg füstölt szalonna
-
25 dkg csiperkegomba
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
- A húst zsíros részétől megfosztjuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apró kockákra vágjuk, saját zsírjára sütjük lassú tűzön, majd hozzáadjuk a hagymát, először üvegesre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, csak épphogy fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk sóval, fűszerpaprikával, borssal, összekavarjuk, s felöntjük 0,5 l hideg vízzel.
- Amikor újra felforr, fedő alatt főzzük lassú tűzön. Közben megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk a répát, fehérrépát, burgonyát (kockákra), gombát, fokhagymát (csak megpucoljuk). Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe tesszük az előkészített zöldségeket (a burgonya kivételével), rányomjuk a fokhagymákat.
- Összekavarjuk, öntünk még hozzá hideg vizet (szükség szerint), ízlés szerint még sózzuk (én ételízesítővel sózom, csak az elején teszek bele sót), s amikor újra elkezd forrni, lefedjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg minden majdnem megpuhul. Ekkor tesszük bele a burgonyát, a sűrített paradicsomot, apróra vágott petrezselyemzöldet, s a cukrot, összekavarjuk, szükség szerint öntünk még hozzá hideg vizet. Kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, fűszerezzük, sózzuk még! Lefedve puhára főzzük a burgonyát is.
- Ha minden megpuhult, a tejfölt először magában kikavarjuk, majd a leves levével (merőkanállal adagoljuk kisebb adagokban hozzá) kavarjuk ki (hőkiegyenlítés, így a tejföl nem csapódik ki, nem lesznek benne tejfölpöttyök), hozzáöntjük a leveshez. Összekavarjuk, s még néhány percig összeforraljuk a levessel.
- Ha minden rendben, el is készült, elzárjuk alatta a hőt, s hagyjuk legalább fél órát pihenni, lefedve! Nem marad más hátra, mint jóízűen belakmározni ebből a mennyei étekből! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 169
- Össznézettség: 39286
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Imádjuk a leveseket....ez betyárjó egy leves :), egytálételnek is beillő, laktató….ahány ház, annyi szokás, szoktuk mondani....én így készítem, így szeretem, szeretjük....az erőset kedvelők chilit is tehetnek bele....isteni, bátran ajánlom az ízletes, tartalmas levest imádóknak kipróbálásra.....