r
Nosalty Logó

Berlini almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Berlini almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 1333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 5325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A cukrot, vanílliás cukrot, a sót, a tojást beletesszük, elkutyuljuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és összedolgozzuk. Először száraz, morzsaszerű lesz a tészta, de ahogy a vaj olvad a kezünk melegétől, úgy lesz egyre jobban kezelhető a tészta.
  3. Ha szép, sima gombócot kaptunk, fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Pihentetés után a felét kinyújtjuk, és a kivajazott, lisztezett piteformába tesszük (az oldalára is jusson tészta), villával megszurkáljuk, és 3-4-es fokozaton elősütjük kb.15 percig.
  5. Ekkor jön rá a kihűlt töltelék, amit a következőképp készítünk el. Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  6. A cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a borral, a mazsolával megpároljuk.
  7. Ha már csak kevés levet enged, beletesszük a darabolt mandulát.
  8. A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg vízzel és besűrítjük vele az almamasszát. Majd kihűtjük.
  9. Az elősütött tésztalapra simítjuk, befedjük a megmaradt tésztából nyújtott lappal. 3-4 es fokozaton 20 percig sütjük.
  10. 1 tojássárgáját felverünk, lekenjük a megsült torta tetejét.
  11. 1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, óvatosan belekeverünk 50 g darált mandulát, és a torta tetejére kenjük.
  12. Visszatesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab megszárad, és kicsit megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10551
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jöttek a sógoromék, és hoztak egy tejesrekesznyi almát. Gondoltam elkészítem piteformában, nem túl nagy adag, hamar megbirkozok vele.

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...