r
Nosalty Logó

Berliner

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Berliner
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, a citromhéjat, majd a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.
  3. Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát. Ezután villával több helyen böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük le a lekvárral.
  5. Az édes morzsa lehet darált babapiskóta vagy éppen darált háztartási keksz is. (én babapiskótát daráltam hozzá) Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és keverjük alaposan össze.
  6. A kristálycukorra öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.
  7. Ezután a diós keverékhez adjuk hozzá a mézet, öntsük hozzá a felforralt cukorszirupot, majd keverjük össze. Ezután egyenletesen kenjük rá a lekvárral megkent tésztára.
  8. A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.
  9. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk össze, majd kanalazzuk bele egy habzsákba, és rácsozzuk be vele a töltelék tetejét.
  10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre.
  11. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  12. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 305
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi ünnepekre mindig megsütöm ezt a finom sütemény. A tésztája finom omlós, a töltelék pedig jó szaftos. Száraz, hűvös helyen pedig pár napig tárolhatjuk, így az ünnepek alatt bármikor feltálalhatjuk.

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...