Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Yorkshire puding
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g tej19 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Bélszín száraz pác
-
250g marhabélszín383 kcal
-
2g koriandermag5 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
0 kcal
Nedves pác
-
7g repceolaj59 kcal
-
10g barbecue szósz17 kcal
-
1g bors2 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Gombaszósz
-
6 kcal
-
20 kcal
-
33g víz0 kcal
-
28 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
Összesen
1259
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Yorkshire puding
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g tej56 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Bélszín száraz pác
-
750g marhabélszín1148 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0 kcal
Nedves pác
-
20g repceolaj177 kcal
-
30g barbecue szósz52 kcal
-
2g bors5 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
Gombaszósz
-
28g salottahagyma18 kcal
-
20g szárított gomba59 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
Összesen
3773
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Yorkshire puding
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
Bélszín száraz pác
-
34.9g marhabélszín53 kcal
-
0.2g koriandermag1 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0 kcal
Nedves pác
-
0.9g repceolaj8 kcal
-
1.4g barbecue szósz2 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Gombaszósz
-
1.3g salottahagyma1 kcal
-
0.9g szárított gomba3 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
4.7g félszáraz fehérbor4 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
4.7g habtejszín14 kcal
-
11.6g csiperkegomba2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
Összesen
177
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 80.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3684.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 832 mg
-
Nátrium 2397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 448.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 455 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1259
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.4 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11052.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2495 mg
-
Nátrium 7192 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1345.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 853 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 1179 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 853 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1365 micro
-
Lut-zea 1671 micro
Összesen
3773
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 64 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Yorkshire puding
-
10 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
2 db tojás
-
0.5 kávéskanál só
Bélszín száraz pác
-
75 dkg marhabélszín
-
1 ek koriandermag
-
1 ek őrölt kávé
-
1 teáskanál bors
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
1 ek barna cukor
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
Nedves pác
-
2 ek repceolaj
-
2 ek barbecue szósz
-
1 tk bors
Gombaszósz
-
1 dl víz
-
1 dl félszáraz fehérbor
-
2 dkg vaj
-
1 dkg finomliszt
-
0.5 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
100 ml habtejszín
-
0.5 kk só
-
bors ízlés szerint
Köret
Elkészítés
Yorkshire puding
- Összekeverjük a hozzávalókat, ami valójában egy sűrű palacsintatészta. Ebből a mennyiségből 6 db puding sült ki.
- Nagyobb muffinformába 1-1 teáskanálnyi olajat teszünk, és 10-15 percre betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe, hogy nagyon forró legyen.
- A forró formába egyenlően elosztva a tésztát, 1/3-ig feltöltjük, és gyorsan visszadugjuk a sütőbe. A hőfokot levesszük 200 fokra, és kb. 12-13 perc alatt megsütjük a pudingokat.
Bélszín száraz pác
- A szárazra törölt bélszínt 4-5 nappal a fogyasztás előtt beleforgatjuk az összeőrölt száraz pácba. Naponta megforgathatjuk, és leönthetjük róla a keletkező nedvességet.
- Négy nap után lemossuk róla a pácot, és ismét szárazra töröljük.
Nedves pác
- A szárazra törölt bélszín felületét átkenjük olajjal elkevert bbq szósszal, borsozzuk, így hagyjuk állni egy napot a hűtőben.
- Sütés előtt 1 órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, majd letöröljük a pácot róla, és kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal.
- Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk jó forróra, és a bélszínszeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, hogy kérget kapjon, majd 160 fokos sütőben még 5-6 percig sütjük.
- Ha kivettük, tányérra szedjük, hogy ne süljön tovább, és kis darabka vajat teszünk a tetejére, és lefedjük fóliával 8-10 percig pihentetjük. Végül tálalás előtt Maldon sóval szórjuk meg.
Gombaszósz
- A szárított vargánya gombát forró vízzel leöntve 10 percig áztatjuk.
- Egy kanál vajon megpároljuk az apróra felvágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, felöntjük borral, és 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott vargányagombát az áztatólével együtt. Kevés sót adunk hozzá, és összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
- Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amivel felforraljuk néhány pillanatra.
- Egy tapadásmentes forró serpenyőben egy kanál vajon vagy olajon a negyedekre vágott gombát erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg némi kakukkfüvet is szórhatunk rá. Ügyeljünk rá, hogy olyan erős legyen a tűz, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. 2-3 perc alatt megpirul.
- Ekkor forgatjuk bele a már elkészült mártásba.
Köret
- A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lehűtjük.
- A babot szárazra töröljük, és 6-7 db-ot összefogva körbetekerjük egy baconszelettel. A bélszín mellé rakva a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsiben megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1110
- Feltöltés dátuma: 2018. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Minden karácsonykor más-más fogást készítek, mégpedig nem a magyar szokásoknak megfelelő halászlé-rántotthal-kombót. Mindig valami mást. A család megbeszéli, mi is legyen a menü. Most erre esett a választásunk. Utána pedig mákosguba-torta volt a desszert. Aztán csak pihegtünk.