r
Nosalty Logó

Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.4 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11052.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    7192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    64 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Elkészítés

Yorkshire puding

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, ami valójában egy sűrű palacsintatészta. Ebből a mennyiségből 6 db puding sült ki.
  2. Nagyobb muffinformába 1-1 teáskanálnyi olajat teszünk, és 10-15 percre betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe, hogy nagyon forró legyen.
  3. A forró formába egyenlően elosztva a tésztát, 1/3-ig feltöltjük, és gyorsan visszadugjuk a sütőbe. A hőfokot levesszük 200 fokra, és kb. 12-13 perc alatt megsütjük a pudingokat.

Bélszín száraz pác

  1. A szárazra törölt bélszínt 4-5 nappal a fogyasztás előtt beleforgatjuk az összeőrölt száraz pácba. Naponta megforgathatjuk, és leönthetjük róla a keletkező nedvességet.
  2. Négy nap után lemossuk róla a pácot, és ismét szárazra töröljük.

Nedves pác

  1. A szárazra törölt bélszín felületét átkenjük olajjal elkevert bbq szósszal, borsozzuk, így hagyjuk állni egy napot a hűtőben.
  2. Sütés előtt 1 órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, majd letöröljük a pácot róla, és kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal.
  3. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk jó forróra, és a bélszínszeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, hogy kérget kapjon, majd 160 fokos sütőben még 5-6 percig sütjük.
  4. Ha kivettük, tányérra szedjük, hogy ne süljön tovább, és kis darabka vajat teszünk a tetejére, és lefedjük fóliával 8-10 percig pihentetjük. Végül tálalás előtt Maldon sóval szórjuk meg.

Gombaszósz

  1. A szárított vargánya gombát forró vízzel leöntve 10 percig áztatjuk.
  2. Egy kanál vajon megpároljuk az apróra felvágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, felöntjük borral, és 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott vargányagombát az áztatólével együtt. Kevés sót adunk hozzá, és összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amivel felforraljuk néhány pillanatra.
  4. Egy tapadásmentes forró serpenyőben egy kanál vajon vagy olajon a negyedekre vágott gombát erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg némi kakukkfüvet is szórhatunk rá. Ügyeljünk rá, hogy olyan erős legyen a tűz, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. 2-3 perc alatt megpirul.
  5. Ekkor forgatjuk bele a már elkészült mártásba.

Köret

  1. A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lehűtjük.
  2. A babot szárazra töröljük, és 6-7 db-ot összefogva körbetekerjük egy baconszelettel. A bélszín mellé rakva a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsiben megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1111
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással
Évi néni 1830 recept

Minden karácsonykor más-más fogást készítek, mégpedig nem a magyar szokásoknak megfelelő halászlé-rántotthal-kombót. Mindig valami mást. A család megbeszéli, mi is legyen a menü. Most erre esett a választásunk. Utána pedig mákosguba-torta volt a desszert. Aztán csak pihegtünk.

Hozzávalók

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...