Bejglitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Beus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
4 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
13g mazsola37 kcal
-
25g rum58 kcal
-
38g meggy17 kcal
-
38g tej21 kcal
-
38g dió245 kcal
-
38g mák197 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1431
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
15 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
50g mazsola150 kcal
-
100g rum231 kcal
-
150g meggy68 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g mák788 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5729
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.2g vaj52 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
3g mazsola9 kcal
-
6g rum14 kcal
-
9g meggy4 kcal
-
9g tej5 kcal
-
9g dió59 kcal
-
9g mák47 kcal
-
18.1g cukor70 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A tetejére
-
3.3g tojás4 kcal
Összesen
345
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 71.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.9 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
1431
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 287.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 121 g
-
Koleszterin 662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6607.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 2729 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 867 mg
-
Foszfor 2474 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671.7 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 383.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 1051 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1266 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
5729
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, majd a tejfölt.
- A lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt késes betétű robotgépben összekeverjük.
- Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és morzsás keverékké dolgozzuk össze.
- Átöntjük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
- Csomagoljuk a tésztát folpackba, és pihentessük 1 éjszakát a hűtőben.
- Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 adagra: felezzük meg, majd az egyik felét felezzük tovább.
- Forraljuk fel a mazsolát a rumban, majd hűtsük ki, és csepegtessük le.
- Langyosítsuk meg a tejet.
- Öntsük külön-külön tálba a diót és a mákot, adjunk mindkettőhöz 15-15 dkg cukrot, fél-fél vaníliarúd kikapargatott belét.
- A mákoshoz adjuk a meggyet, az őrölt fahéjat, szegfűszeget és 1 dl meleg tejet. A dióshoz adjuk a mazsolát és fél dl langyos tejet.
- A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kb. 34 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk.
- Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű formát, és béleljük ki a tésztával, úgy hogy a szélei túllógjanak. Simítsuk bele a mákos tölteléket.
- Nyújtsuk a két kisebb tésztát 23 cm átmérőjűre.
- Tegyük a töltelékre az egyik tésztalapot.
- Simítsuk bele a diós tölteléket, majd tegyük rá a másik tésztát. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
- Hajtsuk vissza az alsó tészta túllógó részeit, és nyomkodjuk rá egy kicsit, hogy a tortának pereme legyen. A peremét is kenjük meg tojássárgájával.
- Langyos helyen kelesszük 30 percet.
- Kenjük meg tojásfehérjével.
- Ismét kelesszük 30 percet langyos helyen.
- Szurkáljuk meg a tetejét.
- 190 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd mérsékeljük 175 fokra, és süssük még 25 percig.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 33451
- Feltöltés dátuma: 2010. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Beus
14 recept
Az egyik Stahl magazinban találtam a receptet, és némi változtatással ez lett belőle. Kicsit hosszadalmasnak tűnik, de igazán érdemes rászánni az időt.