r
Nosalty Logó

Bejglitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Bejglitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    287.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2729 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.7 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 5729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, majd a tejfölt.
  2. A lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt késes betétű robotgépben összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és morzsás keverékké dolgozzuk össze.
  4. Átöntjük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  5. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és pihentessük 1 éjszakát a hűtőben.
  6. Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 adagra: felezzük meg, majd az egyik felét felezzük tovább.
  7. Forraljuk fel a mazsolát a rumban, majd hűtsük ki, és csepegtessük le.
  8. Langyosítsuk meg a tejet.
  9. Öntsük külön-külön tálba a diót és a mákot, adjunk mindkettőhöz 15-15 dkg cukrot, fél-fél vaníliarúd kikapargatott belét.
  10. A mákoshoz adjuk a meggyet, az őrölt fahéjat, szegfűszeget és 1 dl meleg tejet. A dióshoz adjuk a mazsolát és fél dl langyos tejet.
  11. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kb. 34 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk.
  12. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű formát, és béleljük ki a tésztával, úgy hogy a szélei túllógjanak. Simítsuk bele a mákos tölteléket.
  13. Nyújtsuk a két kisebb tésztát 23 cm átmérőjűre.
  14. Tegyük a töltelékre az egyik tésztalapot.
  15. Simítsuk bele a diós tölteléket, majd tegyük rá a másik tésztát. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
  16. Hajtsuk vissza az alsó tészta túllógó részeit, és nyomkodjuk rá egy kicsit, hogy a tortának pereme legyen. A peremét is kenjük meg tojássárgájával.
  17. Langyos helyen kelesszük 30 percet.
  18. Kenjük meg tojásfehérjével.
  19. Ismét kelesszük 30 percet langyos helyen.
  20. Szurkáljuk meg a tetejét.
  21. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd mérsékeljük 175 fokra, és süssük még 25 percig.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33323
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik Stahl magazinban találtam a receptet, és némi változtatással ez lett belőle. Kicsit hosszadalmasnak tűnik, de igazán érdemes rászánni az időt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...