Bejgli mákos (kelt tésztából)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pufinlekvár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
33g tej19 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
Összesen
920
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g tej112 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
Összesen
5511
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
Összesen
262
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
920
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.8 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8208.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 3662 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 879 mg
-
Foszfor 2906 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 817.7 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 491.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 665 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 1083 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 678 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1316 micro
Összesen
5511
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2 dl tej
-
8 dkg margarin
-
8 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 db tojássárgája
A töltelékhez
-
2.3 dl tej
-
10 csapott ek cukor
-
2 közepes db alma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mazsola
Elkészítés
A tésztához
- Elsőnek elkészítjük a tölteléket.
- Egy lábasba beleöntjük a darált mákot, belereszeljük a 2 almát, beletesszük a cukrot a mazsolát és a vaníliás cukrot, ráöntjük a tejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, kb 5-8 perc alatt összefőzzük, hogy az alma összeessen, és a mák felszívja a folyadékot.
- Még a tésztát készítjük, addig a tölteléket hagyjuk kihűlni.
- A tésztához a 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az 1 tk cukrot és a szárított élesztőt, és felfuttatjuk.
- A lisztet egy tálbaöntjük, közepébe mélyedéstkészítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és kis lisztet a folyadékba kotorva, híg kovászt csinálunk a lisztkupac közepébe. Ezt 10 percig pihentetjük, ezalatt kicsit felhabosodik.
- Majd hozzátesszük a 4 tojássárgát, apuha margarint, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és jól kidagasztjuk, még el nem válik a tészta az edénytől és a kezünktől is, majd letakarva langyos helyen, 50 percig kelesztjük.
- Mikor megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, a téglalapot középen megfelezzük, és a két téglalapra elosztjuk a tölteléket egyenletesen, hogy mindenhová jusson, csak a téglalap széleitől hagyjunk üresen 1,5 cm-nyi részeket.
- A megtöltött téglalapokat tekerjük fel, a végeit kicsitnyomjuk vissza, tegyük zsírozott-lisztezett tepsibe, arra ügyelve, hogy a tekercs befejezése legyen a tepsiben alul, ésmég pihentessük 10 percet, majd kenjük meg 1 felverttojással.
- Süssük szép pirosra. A sütési idő sütőtől is függő. Először amíg nem kezd kicsit rózsaszínesedni a teteje, addig magasabb hőfokon süssük, majd mérsékeljük kissé a hőmérsékletet, és addig így süssük, míg szép barnás nem lesz a teteje.
- Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32x23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 170
- Össznézettség: 85186
- Feltöltés dátuma: 2011. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
pufinlekvár
6 recept
Igen finom, puha süti lessz belőle.