r
Nosalty Logó

Bejgli mákos (kelt tésztából)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pufinlekvár
Bejgli mákos (kelt tésztából)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

920
Kalória
21.5g
Fehérje
136.3g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
81.9g
Víz
179.7g
Koleszterin
11.4g
Rost
57g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8208.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    3662 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőnek elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy lábasba beleöntjük a darált mákot, belereszeljük a 2 almát, beletesszük a cukrot a mazsolát és a vaníliás cukrot, ráöntjük a tejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, kb 5-8 perc alatt összefőzzük, hogy az alma összeessen, és a mák felszívja a folyadékot.
  3. Még a tésztát készítjük, addig a tölteléket hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztához a 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az 1 tk cukrot és a szárított élesztőt, és felfuttatjuk.
  5. A lisztet egy tálbaöntjük, közepébe mélyedéstkészítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és kis lisztet a folyadékba kotorva, híg kovászt csinálunk a lisztkupac közepébe. Ezt 10 percig pihentetjük, ezalatt kicsit felhabosodik.
  6. Majd hozzátesszük a 4 tojássárgát, apuha margarint, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és jól kidagasztjuk, még el nem válik a tészta az edénytől és a kezünktől is, majd letakarva langyos helyen, 50 percig kelesztjük.
  7. Mikor megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, a téglalapot középen megfelezzük, és a két téglalapra elosztjuk a tölteléket egyenletesen, hogy mindenhová jusson, csak a téglalap széleitől hagyjunk üresen 1,5 cm-nyi részeket.
  8. A megtöltött téglalapokat tekerjük fel, a végeit kicsitnyomjuk vissza, tegyük zsírozott-lisztezett tepsibe, arra ügyelve, hogy a tekercs befejezése legyen a tepsiben alul, ésmég pihentessük 10 percet, majd kenjük meg 1 felverttojással.
  9. Süssük szép pirosra. A sütési idő sütőtől is függő. Először amíg nem kezd kicsit rózsaszínesedni a teteje, addig magasabb hőfokon süssük, majd mérsékeljük kissé a hőmérsékletet, és addig így süssük, míg szép barnás nem lesz a teteje.
  10. Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x23

Igen finom, puha süti lessz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!