r
Nosalty Logó

Bejgli - élesztő nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Bejgli - élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 16225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    979.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    457 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20584.3 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    7528 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    2250 mg
  • Foszfor
    7437 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1733.4 g
  • Cukor
    940 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5471 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5147 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3830 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 16225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  2. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelékhez

  1. A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.

Lekenéshez

  1. Az első tésztát kinyújtjuk, és megtöltjük a mákos töltelék felével, és kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel. Feltekerjük, és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
  2. Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával, és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel, és a 180 °C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 85368
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Ajánló

Bátorság... ki kell próbálni, és a receptet továbbadni, ennyi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Sokat olvastam a bejgli készítéséről, a miért reped kérdésről, a töltelék mennyiségéről és milyenségéről... és ráakadtam erre a receptre egy internetes oldalon... és rögtön megtetszett... és kipróbáltam... és nagyon finom... és azt hiszem, hogy maradok ennél a receptnél!:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...