Bejgli - élesztő nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
Töltelékhez
-
33g dió218 kcal
-
33g mák175 kcal
-
67g porcukor258 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g meggylekvár14 kcal
-
14 kcal
-
6 kcal
Lekenéshez
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
1352
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
600g margarin4302 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Töltelékhez
-
400g dió2616 kcal
-
400g mák2100 kcal
-
800g porcukor3096 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
60g meggylekvár167 kcal
-
167 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Lekenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
16225
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tésztához
-
23g finomliszt84 kcal
-
17.2g margarin123 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
Töltelékhez
-
11.5g dió75 kcal
-
11.5g mák60 kcal
-
23g porcukor89 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.7g meggylekvár5 kcal
-
1.7g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Lekenéshez
-
0.6g tojássárgája2 kcal
Összesen
465
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 81.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
1352
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 234.8 g
Zsír
-
Összesen 979.3 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 312 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 457 g
-
Koleszterin 986 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20584.3 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 405 mg
-
Kálcium 7528 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 2250 mg
-
Foszfor 7437 mg
-
Nátrium 2786 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1733.4 g
-
Cukor 940 mg
-
Élelmi rost 130 mg
VÍZ
-
Összesen 474.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5471 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 575 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1078 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 5147 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 3830 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
16225
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
465
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
600 g margarin
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál só
-
3 ek porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
200 ml tejföl
Töltelékhez
-
800 g porcukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
3 ek meggylekvár
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek vaníliás cukor
Lekenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Tésztához
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
- Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
Töltelékhez
- A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
- A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
Lekenéshez
- Az első tésztát kinyújtjuk, és megtöltjük a mákos töltelék felével, és kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel. Feltekerjük, és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
- Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával, és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel, és a 180 °C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 139
- Össznézettség: 85368
- Feltöltés dátuma: 2013. december 26.
Ajánló
Bátorság... ki kell próbálni, és a receptet továbbadni, ennyi!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rumiszivi
91 recept
Sokat olvastam a bejgli készítéséről, a miért reped kérdésről, a töltelék mennyiségéről és milyenségéről... és ráakadtam erre a receptre egy internetes oldalon... és rögtön megtetszett... és kipróbáltam... és nagyon finom... és azt hiszem, hogy maradok ennél a receptnél!:)