r
Nosalty Logó

Bécsi tejben sült rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
medium
Bécsi tejben sült rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5763.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3774 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 224 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A túrót áttörjük, a mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a tojással összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a megolvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós tölteléket elterítjük rajta, és feltekerjük.
  4. A rétest egy mély, kivajazott tepsibe fektetjük. Leöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejjel.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Melegen vagy akár hidegen is kitűnő.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 817
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 180636
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
medium 5 recept

Szeretem a könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és látványos sütiket. Ez épp egy ilyen recept. Nagy siker volt a barátaim körében is.:)Férjem azt mondta, hogy az egész utcában érezni a kellemes vaníliás sütemény illatát. Nagyon-nagyon finom édes sütemény, és gyorsan kész, nem kell vele sokat pepecselni. Az összeállításnál csak arra kell vigyázni, hogy a tészta ne legyen túl lágy, alatta a deszkát alaposan lisztezni kell. A töltelék pedig ne legyen nagyon folyós, mert nehéz lesz feltekerni. Inkább kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt. A tepsi pedig tényleg mély legyen, mert a tej hajlamos a "kifutásra", akkor pedig takaríthatjuk az egész sütőt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...