Bécsi barackos lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
8g margarin60 kcal
-
23g porcukor90 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Barack réteg
-
100g őszibarack37 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tojáshab
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g cukor13 kcal
Szóráshoz
-
3g barna cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
50g margarin359 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Barack réteg
-
600g őszibarack225 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tojáshab
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g cukor77 kcal
Szóráshoz
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2312
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
3.4g margarin24 kcal
-
9.5g porcukor37 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
8.5g joghurt5 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
10.2g rétesliszt37 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Barack réteg
-
40.9g őszibarack15 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tojáshab
-
13.6g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
Szóráshoz
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
155
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 146.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3316.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1261 mg
-
Nátrium 934 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.2 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 878.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 640 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1298 micro
-
β-crypt 409 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1212 micro
Összesen
2312
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 dkg margarin
-
14 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
125 g joghurt
-
0.5 dl tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg rétesliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
Barack réteg
-
60 dkg őszibarack
-
2 ek barna cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Tojáshab
-
5 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukor
Szóráshoz
-
2 ek barna cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Tészta
- A süti elkészítését azzal kezdjük, hogy a barackokat egy kicsit előfőzzük. Erre azért van szükség, hogy a nagy mennyiségű víz, ami a gyümölcsben található, elfőjön, így a tészta sütés közben nem fog elázni. Ehhez a barackokat megmossuk, kockára vágjuk, rászórjuk a cukrot, a fahéjat és kb. 15-20 percig darabosan sűrűre főzzük. Ha elkészült, félrerakjuk és lehűtjük.
- A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A hideg tejben oldjuk fel a sütőport és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután mehet bele a joghurt, a liszt és a reszelt citromhéja is. Keverjük homogén masszává, majd öntsük egy jól kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süssük elő.
- Közben, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, a csipet sóból, a cukorból és a citrom levéből.
- Amikor a tészta langyosra hűlt, kanalazzuk rá a barackot, ezután szépen simítsuk el rajta a felvert tojásfehérjehabot és szórjuk meg a fahéjjal összekevert kristálycukorral.
- Ezután 170 fokos sütőben süssük további 15-18 percig a süteményt. Langyosra hűlve tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10594
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kár is lenne tagadni…ez a süti nem tartozik a szép sütemények közé. Ennek ellenére mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a puha, joghurtos piskóta, a barack és tojáshab triójánál nehezebben lehet finomabb kombinációt elképzelni. Igazi, nagymamiféle hétvégi sütemény.