r
Nosalty Logó

Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 2958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 741 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1891 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A rizses csirkéhez

  1. A rizst feltesszük sós vízben főni.
  2. Közben a húst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
  3. Olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húst rádobjuk. Pirítjuk, majd (lehetőleg friss) bazsalikommal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és kevés vízzel majdnem készre pároljuk.
  4. Közben elkészítjük a sajtmártást.
  5. Tűzálló tálat kivajazunk és vékonyan meglisztezzük. Aljára tesszük a rizst, erre a húst, szaftjával együtt szépen elegyengetve, de a rizst nem teljesen befedve.
  6. A mártást a ragura öntjük, hogy a hús között szépen áttörjön a rizsre is.
  7. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben mintegy 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot. Ne süssük szárazra, a lényeg a fogás "mártásos" jellegén van.
  8. Sajtmártás elkészítése:
  9. Vajon lisztet futtatunk, míg nem habzik, ekkor beleöntjük lassan, folyamatos kevergetés közben a tejet.
  10. Forrás közeli állapotban beletesszük a lereszelt sajtot, tejfölt (el is hagyható), ízlés szerinti mennyiségű tört fokhagymát, őrölt köményt vagy szerecsendiót, sót.
  11. Egyszeri, lassan elért felforralással készre főzzük és félretesszük; mint a közben elkészült rizst.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31029
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Szabadon variálható. Jómagam már elfogyasztásakor éreztem egy kis fehérbor hiányát, amiben a húst lehetett volna párolni és kevés őrölt gyömbért a mártásból (sokaknak lehet furcsa a gyömbér a sajtmártásban, de szerintem emeli a fényét). Legközelebb még jobb lesz....   Friss salátával kínáljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvem a szendvicsvacsorához munkából hazaérve, viszont hosszadalmas konyházáshoz se fűlt a fogam, így keletkezett ez.  

Hozzávalók

A rizses csirkéhez

A mártáshoz

A tál előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...