Bazsalikomos csirke sajtmártással, rizságyon sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rizses csirkéhez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
38g tej21 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tál előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tetejére
-
13g sajt44 kcal
Összesen
741
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rizses csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tál előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tetejére
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2958
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A rizses csirkéhez
-
20.8g csirkemellfilé25 kcal
-
23.1g rizs83 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
A mártáshoz
-
4.6g vaj33 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
18.5g sajt65 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tál előkészítéséhez
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
A tetejére
-
4.6g sajt16 kcal
Összesen
273
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1378.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
741
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.6 g
Zsír
-
Összesen 156.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1891 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1718 mg
-
Nátrium 1536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 399 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1295 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 665 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
2958
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A rizses csirkéhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl tej
-
2 ek tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
A tál előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A tetejére
-
5 dkg sajt
Elkészítés
A rizses csirkéhez
- A rizst feltesszük sós vízben főni.
- Közben a húst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
- Olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húst rádobjuk. Pirítjuk, majd (lehetőleg friss) bazsalikommal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és kevés vízzel majdnem készre pároljuk.
- Közben elkészítjük a sajtmártást.
- Tűzálló tálat kivajazunk és vékonyan meglisztezzük. Aljára tesszük a rizst, erre a húst, szaftjával együtt szépen elegyengetve, de a rizst nem teljesen befedve.
- A mártást a ragura öntjük, hogy a hús között szépen áttörjön a rizsre is.
- A tetejét reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben mintegy 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot. Ne süssük szárazra, a lényeg a fogás "mártásos" jellegén van.
- Sajtmártás elkészítése:
- Vajon lisztet futtatunk, míg nem habzik, ekkor beleöntjük lassan, folyamatos kevergetés közben a tejet.
- Forrás közeli állapotban beletesszük a lereszelt sajtot, tejfölt (el is hagyható), ízlés szerinti mennyiségű tört fokhagymát, őrölt köményt vagy szerecsendiót, sót.
- Egyszeri, lassan elért felforralással készre főzzük és félretesszük; mint a közben elkészült rizst.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 290
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 31034
- Feltöltés dátuma: 2009. január 13.
Ajánló
Szabadon variálható. Jómagam már elfogyasztásakor éreztem egy kis fehérbor hiányát, amiben a húst lehetett volna párolni és kevés őrölt gyömbért a mártásból (sokaknak lehet furcsa a gyömbér a sajtmártásban, de szerintem emeli a fényét). Legközelebb még jobb lesz.... Friss salátával kínáljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem volt kedvem a szendvicsvacsorához munkából hazaérve, viszont hosszadalmas konyházáshoz se fűlt a fogam, így keletkezett ez.