Bazsalikomleves parmezánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
30g bazsalikom7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
188g zöldség alaplé13 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
120g bazsalikom28 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
919
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
9.5g bazsalikom2 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
59.3g zöldség alaplé4 kcal
-
15.8g főzőtejszín21 kcal
-
15 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
72
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1253.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 962 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1697 micro
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5015.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1051 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 3142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 366.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 521 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3850 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6789 micro
Összesen
919
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
2 csokor bazsalikom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
7.5 dl zöldség alaplé
-
200 g főzőtejszín
-
50 g parmezán sajt
-
1 kk mustár
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A fokhagymát is megpucoljukes fokhagymaprésen átnyomjuk.
- Az olívaolajat egy lábasba felhevítjük. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne.
- A lisztet a hagymákra szórjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük.
- A parmezán felét lereszeljük és a mustárral együtt a levesbe keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- A bazsalikomleveleket a szárról letepkedjük, megmossuk, egy párat félreteszünk. A többit a leveshez adjuk és botmixerrel mixeljük.
- A levest tanyérokba osztjuk. A megmaradt parmezánt vékony forgácsokra vágjuk és a félretett bazsalikomlevelekkel együtt díszítjük a levest.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7303
- Feltöltés dátuma: 2009. július 31.
Ajánló
Lehet még vajban aranybarnára pirított kenyérdarabkákkal is gazdagítani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyik kedvenc levesünk.