r
Nosalty Logó

Batyus leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Batyus leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyukhoz

Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyukhoz

Összesen 1528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A batyukhoz

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1862 micro
  • β-karotin
    4543 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2810.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    18172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3296 micro
Összesen 1528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    225 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A batyukhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
  2. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, a közepére kis kupacokat rakunk a fűszerezett húsból. A szélét megkenjük egy kis vízzel, összefogjuk a négy sarkát, jól összenyomkodjuk. Félrerakjuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a zöldségeket hozzáadva pár percig pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük.
  4. Felforraljuk, belerakjuk a batyukat, közepes langon 6-8 percig főzzük, behabarjuk. Egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 36335
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A darált húst csak szemmértékkel szoktam adagolni, és ha marad belőle, apró gombócokat formálok belőle, úgy rakom a levesbe a tésztával egyszerre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc szakácskönyvemből van ez a recept: Magyar tájak ételei.

Hozzávalók

A leveshez

A batyukhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...