Batyus leves
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A leveshez
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
20 dkg karfiol
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl tejföl
-
2 l víz
A batyukhoz
-
20 dkg darált sertéshús
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
2 evőkanál víz
382
Kalória
18.2g
Fehérje
41.7g
Szénhidrátok
16g
Zsír
702.7g
Víz
91.3g
Koleszterin
6.3g
Rost
8g
Cukor
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
500g víz0 kcal
A batyukhoz
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
382
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
2000g víz0 kcal
A batyukhoz
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
1528
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
5.4g fehérrépa3 kcal
-
6g karfiol1 kcal
-
3g zöldborsó2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
60.4g víz0 kcal
A batyukhoz
Összesen
46
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 702.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1862 micro
-
β-karotin 4543 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
382
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2365.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1078 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 2810.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2033 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 7448 micro
-
β-karotin 18172 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3296 micro
Összesen
1528
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 225 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
46
kcal
Elkészítés
A leveshez
- A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
- A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, a közepére kis kupacokat rakunk a fűszerezett húsból. A szélét megkenjük egy kis vízzel, összefogjuk a négy sarkát, jól összenyomkodjuk. Félrerakjuk.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a zöldségeket hozzáadva pár percig pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük.
- Felforraljuk, belerakjuk a batyukat, közepes langon 6-8 percig főzzük, behabarjuk. Egyet rottyantunk rajta.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 20 perc
A kedvenc szakácskönyvemből van ez a recept: Magyar tájak ételei.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!