Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Neeta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sajt-batyuhoz
-
75g camembert sajt225 kcal
-
75g eper23 kcal
-
10g sonka14 kcal
-
20g alma9 kcal
-
50g omlós tészta223 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g méz11 kcal
-
28g tojás35 kcal
Köretnek
-
100g spenót17 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
100g eper30 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sajt-batyuhoz
-
150g camembert sajt450 kcal
-
150g eper45 kcal
-
20g sonka28 kcal
-
40g alma19 kcal
-
100g omlós tészta445 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
55g tojás69 kcal
Köretnek
-
200g spenót33 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
200g eper60 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
1241
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sajt-batyuhoz
-
11.4g camembert sajt34 kcal
-
11.4g eper3 kcal
-
1.5g sonka2 kcal
-
3g alma1 kcal
-
7.6g omlós tészta34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
Köretnek
-
15.2g spenót3 kcal
-
7g újhagyma1 kcal
-
7.6g paprika1 kcal
-
7.6g paradicsom1 kcal
-
7.6g kígyóuborka1 kcal
-
15.2g eper5 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 1049 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 457 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 4573 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 9479 micro
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4199 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 913.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 328 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 851 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 9145 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 18957 micro
Összesen
1241
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 195 micro
-
Lut-zea 1437 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A sajt-batyuhoz
-
10 dkg omlós tészta (bolti vagy házilag: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál méz
Köretnek
-
20 dkg spenót
-
1 közepes db újhagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
0.3 közepes db kígyóuborka
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
A sajt-batyuhoz
- Ha nincs a hűtőnkben omlós tészta, akkor kezdjük annak az elkészítésével, hogy pihenhessen a hűtőben, míg a lekvárt elkészítjük. Én készítettem: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só. Gyorsan összedolgoztam, és ment is a hűtőbe. A tojás másik fele jó lesz kenni, és ennyi tészta pont elég is volt, hogy becsomagoljam a sajtomat. Addig a sütőt is bekapcsolhatjuk, hogy előmelegedjen 180-200°C-ra.
- Most jöjjön az epres-lilahagyma lekvár. A hagymát pároljuk meg némi olajon, sózzuk. Amikor már szépen alakul, dobjuk hozzá a feldarabolt epreket, hagyjuk, hogy szétessenek, és szép krémes legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal, majd a végén adjunk hozzá 1 tk mézet, és még egy kicsit melegítsünk rajta.
- Most a csomag. A tésztát vegyük elő a hűtőből, és nyújtsuk ki. Kenjünk az aljára is a csodás lekvárunkból, rakjunk rá egy szelet almát, majd sonka, a sajt, sonka, alma és megint a lekvár, majd csomagoljuk be a tésztába ezt a finomságot. Helyezzük sütőlapra - én lefordítottam, hogy ahol bezártam a batyut, az legyen alul -, és kenjük meg a fennmaradt tojásunkkal, és mehet a sütőbe, míg szép aranybarna nem lesz. Kb. 30 perc.
- Ezalatt állítsuk össze a salátánkat. Daraboljuk fel a paprikát, paradicsomot, uborkát, az újhagymát és epret, és mind keverjük össze. Tálalásnál locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Jó étvágyat!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2629
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Neeta
19 recept
Sült camembert-re vágytam, és valami extrára. A kedvenc szakácsaim ihlettek, a fiúk a Bors Gasztrobárból, így született az epres lilahagymalekvár, ami mondhatom olyan fergetegesen sikerült, hogy tervezek egy nagyobb adagot is befőzni. A maradék almából ismét elkészült a zabkeksz.