Omlós tészta

Leírás

A klasszikus omlós tészta aránya 1-2-3, tehát 1 rész cukorhoz 2 rész vaj és 3 rész liszt szükséges. Az előbbi három nélkülözhetetlen alapanyaghoz társulhat még dió, mandula, mogyoró, tojás és különböző ízesítő anyagok. Alapvető szabály, hogy a hozzávalók mind hűtött anyagok legyenek, különben a vaj megolvad, és a tészta nem áll össze. Két fő típusba sorolhatóak az omlós tészták: gyúrt vagy kevert omlós. A különbségük abban rejlik, míg az előbbi elegendő mennyiségű lisztet tartalmaz, hogy tésztája nyújtható legyen, addig a kevert omlóst nem tudjuk nyújtani (a hozzáadott tojás és vaj mennyiségéből adódóan), általában felkenéssel, kézzel vagy nyomózsákkal alakítjuk megfelelő formává. Az omlós tészta linzerek, piték, különböző teasütemények tésztájaként szolgál alapul. Manapság a kész tészta már megvásárolható gyárilag előállított formában.

Omlós tészta
445
Kalória
3g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
19.3g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Omlós tészta

fehérjetartalom

2.97 g

zsírtartalom

23.094 g

szénhidráttartalom

51.11 g

víztartalom

19.25 g

gramm omlós tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

409 mg

Foszfor

45 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Niacin - B3 vitamin

1.145 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.31 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.067 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.97 g

Zsír

telített zsírsav

9.596 g

egyszeresen telített zsírsav

10.206 g

többszörösen telített zsírsav

3.292 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

1.02 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

45 mg

Nátrium

409 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.045 mg

Mangán

0.181 mg

Szelén

4 µg

szénhidrát

rost

1.8 g

víz

19.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.067 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.052 mg

Niacin - B3 vitamin

1.145 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.31 mg

Folát

25 µg

Folsav

18 µg

E vitamin

0.05 mg

B6 vitamin

0.02 g

9 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...