r
Nosalty Logó

Narancshabos fekete-fehér kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancshabos fekete-fehér kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    270.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Tante Fanny fekete-fehér süteménytésztáját 5mm vékony négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlsüljenek,
  2. Közben nekiállunk a krémnek: egy nagy tálban kihabosítjuk a habtejszínt és a mascarponét.
  3. Amikor már szép, félkemény a hab, hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét, az átturmixolt narancslekvárt és a fűszerkeveréket. Alaposan elkeverjük a krémet, hogy teljesen csomómentes legyen, majd habzsákba töltjük.
  4. A kész kekszeket kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Közben érdemes összepárosítani a kekszeket, hogy töltésnél azonos méretű darabok kerüljenek egybe.
  5. A kekszek egyik felére nyomjuk a narancsos krémünket, majd a krém tetejére helyezzük a másik kekszet.
  6. Azonnal tálalhatjuk is, kávé, kakaó, tej és forrócsoki mellé egyaránt isteni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2619
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy remek utolsó pillanatos aprósüteményreceptet mutatunk nektek, ami remekül jöhet a karácsonyi kapkodásban. A kis fekete-fehér vajas kekszek önmagukban is omlósak és látványosak, a kissé fanyar, narancsos hab azonban csavar egyet a recepten, így igazán különlegessé és egyszerre ropogóssá és krémessé téve a végeredményt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...