r
Nosalty Logó

Meggylekváros-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Meggylekváros-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.2 g
  • Cink
    260 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5836.1 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 3318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    106 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával kicsit törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, az egész tojásokat és keverjük alaposan össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. a keményítőt) majd szintén keverjük össze. (Én mindig adok hozzá pudingport, de ez ízlés dolga.)
  3. A linzertésztát tekerjük ki, nyújtsuk tepsi méretűre, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy a széleit is befedje.
  4. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a lekvárt, majd szintén egyenletesen öntsük rá a túrós masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta finom omlós, melyhez jól illik a kissé savanykás meggylekvár és az édes, túrós töltelék.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1239
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...