Baszk torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
67g finomliszt243 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
Töltelék
-
20g tojássárgája64 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
19 kcal
-
3g rum6 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Töltelék
-
120g tojássárgája386 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
114 kcal
-
16g rum37 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5494
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
21.3g finomliszt77 kcal
-
10.6g margarin76 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.3g lekvár/ dzsem15 kcal
Töltelék
-
6.4g tojássárgája21 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
0.9g rum2 kcal
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.3 g
Zsír
-
Összesen 232.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 2313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3395.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724.1 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 335.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 1842 mg
-
Retinol - A vitamin: 2359 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1379 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2535 micro
Összesen
5494
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 ek sütőpor
-
3 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
-
6 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
5 dl tej
-
15 dkg cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek rum
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk.
- A tésztát ½ - ¼ - ¼ arányban elosztva bucikra formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük. Mielőtt felhasználnánk, szobahőmérsékletű helyen hagyjuk, hogy nyújtható, formázható állagúra puhuljon.
Töltelék
- A töltelékhez a tejet a vaníliarúd kikapargatott belsejével és az üres vaníliarúddal együtt forrpontig hevítjük, majd kicsit kihűtjük, átszűrjük. Az étkezési keményítőt és a lisztet összevegyítjük egy közepes méretű fazékban, aztán kézi habverővel kevergetve apránként hozzáadjuk a tejet.
- A keményítős-lisztes tejet mérsékelt tűzön, pár perc alatt sűrűre főzzük, közben kitartóan keverjük kézi habverővel. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és egyenként elkeverjük benne a tojássárgájákat meg a tojásokat. Az egészet visszatesszük takaréklángra, és továbbra is kézi habverővel keverve 3-4 percig főzzük. Most végleg levesszük a tűzről, elvegyítjük benne a cukrot, aztán átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni.
- A sütéshez előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát.
- A nagyobbik tésztarészből lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával egy 35 cm átmérőjű, ½ cm vékony körlapot nyújtunk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy ne csak az aljára, hanem az oldalára is jusson. A tésztát jól belenyomkodjuk a forma aljába és az oldalába.
- A lekvárt összekeverjük a rummal, megkenjük vele a forma aljában a tésztát, majd egyenletes rétegben belekanalazzuk a tölteléket.
- Az egyik ¼ tésztarészből az előzőek szerint kinyújtunk egy 24 cm-es körlapot, ráhelyezzük a töltelékre, és a széleit megkenjük villával enyhén felvert tojásfehérjével. Ezután az alsó tésztalap túllógó részeit, azaz a forma oldalán lévő részt visszahajtjuk rá, és óvatosan jól hozzá is nyomjuk.
- Van még nekünk az ¼ rész tésztánk. Ezt szintén kinyújtjuk ½ cm vékony körlappá, és kedvünk szerinti mintákat vágunk ki belőle a torta díszítéseként. A torta szélét, hogy szebb legyen, a maradék tésztából sodorjunk két fél vékony rudat, és a szélére nyomjuk bele. Ha megvagyunk vele, a torta tetejét megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a tészta mintákat, és a sima, díszítetlen részt néhány helyen megszurkáljuk egy villával.
- A süteményt 1 óra alatt készre sütjük a sütőben, 160 fokon légkeverésesben. Rácsra téve kihűtjük, és csak azután szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6882
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Stahl Judit hasonló receptje alapján készítettem el. Sajnos az én receptem, ami megvolt erről a tortáról, rosszul volt leírva. Ez pompásan sikerült.