r
Nosalty Logó

Barna sörös káposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
főni
Barna sörös káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15682.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    11233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    3276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2551 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5429 micro
  • Lut-zea
    4728 micro
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    135 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát egy kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk, beletörjük a fokhagymát, a reszelt répát, kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük a felkockázott húst.
  2. A húst fehérre sütjük, hozzáadjuk a fűszereket, mustárt, paradicsomszószt, és felöntjük 4-5 dl vízzel. Kb 1,5 óra alatt időnkénti kevergetések mellett fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a káposztánk nagyon savanyú, akkor kicsit átmossuk (én nem szoktam, szeretem ha savanykás), felöntjük a sörrel, és annyi vízzel, hogy ellepje. Majd puhára főzzük.
  4. Az elkészült pörköltet beleöntjük a káposztába, a lisztet elkeverjük a tejfölben, szintén belekeverjük a káposztába, hagyjuk egyet rottyanni, és kész.
  5. Tálaláskor ízlés szerint teszünk még rá tejfölt, friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.
  6. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2190
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

Nagyobb férfitársaságok hálás eledele lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A haverokkal a téli időszakban péntekenként kártyapartit tartunk úgy, hogy mindig más a házigazda. Az ő feladata, hogy gasztronómiai élményben is részesüljenek a többiek. Rudi haverunknál ettünk ilyen káposztát, ezért ez lett a recept neve. (Pedig mint utóbb kiderült, a felesége készítette:p)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...