r
Nosalty Logó

Baranyai torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Baranyai torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 1130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    435.2 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7055.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2905 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2810 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kakaós tészta

  1. A lisztet mérjük ki egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a sütőport és a kakaót, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el alaposan.
  2. Mehet bele a tojás és a porcukor, összegyúrjuk, amíg össze nem áll. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a kókuszos réteget.
  3. A kakaós tésztát két részre osztjuk és kb. 5 mm vastagra nyújtjuk mindkét adagot. Egy 30 cm-es kör alakú tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot. Erre kanalazzuk a kókuszos krémet.
  4. Egyengessük el, majd mehet rá a másik kakaós lap. Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 30 percig sütjük.

Kókuszos töltelék

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket, fakanál segítségével elkeverjük, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  2. Ha ezzel megvagyunk összeállíthatjuk a torta alapját.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat egy főzőedénybe tesszük és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt és azzal is alaposan elkeverjük.
  2. Ezután mehet bele a tej és a vanília, majd alapos keverés után közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. Tegyük félre és hagyjuk hűlni. Ezalatt a szobahőmérsékletű puha vajat keverjük el a porcukorral. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, adjuk hozzá a vajas porcukrot és gépi habverővel keverjük el alaposan.
  4. Ha ez megvan, kanalazzuk a kihűlt tortaalapra, a tetejét pedig szórjuk meg a csokiszórással.

Csokimáz

  1. Ez a gyorsabb, de ha szeretnénk készíthetünk rá csokimázat is. Ehhez egy főzőedényben tegyünk fel forrni vizet és gőz fölött egy másik edénybe tegyük a hozzávalókat. Várjuk meg amíg megolvad a vaj, majd keverjük el alaposan.
  2. Tegyük félre és hagyjuk hűlni, mielőtt a tortára öntjük. Ha kész, mehet a hűtőbe állni, szeletelés előtt adjunk neki kb. 6 órát, hogy a kakaós tészta puhulni tudjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 620
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baranyai torta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...