r
Nosalty Logó

Bárány kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bárány kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 3646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.2 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.7 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleöntjük egy tálba, a közepébe csinálunk egy mélyedést, és abba belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben, közben keverjünk hozzá egy kis lisztet. A tejes rész tetejére szórjunk egy kis lisztet, meleg helyen kb. 15 perc után repedések lesznek rajta. (Az élesztő és a tej lehetőleg legyen szobahőmérsékletű, mert nehezebben tudjuk felfuttatni, és több lesz, mint negyed óra.)
  2. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól össze kell keverni, az alaptésztához adjuk. Falapáttal belekeverjük és rövid ideig verni kell, amíg a összevegyülnek, és a tészta már kissé meglazuljon.
  3. Ezután kézzel simára és szárazra kell dagasztani, cipóvá formálva mehet vissza a tálba. A tésztát nagyon finoman meghintjük liszttel, majd konyharuhával letakarva a hőmérséklettől függően 15-30 percig kelesztjük, amíg legalább kétszeresére nem dagad. Még lyukacsosabb lesz, ha még egyszer átdagasztjuk, és a tálba letakarva ismét 15-30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és kikenjük, vagy sütőpapír (én ezt szoktam, mert a túró nem okoz annyi problémát).
  5. A tésztát lisztezett munkalapon 18-19 darabra osztjuk és gömböket formázunk belőle. Egyesével kilapítjuk kézzel úgy, hogy finoman húzogatjuk minden oldalát, belerakjuk a tölteléket, majd összezárjuk. A legegyszerűbb úgy összezárni, hogy összecsippentjük az oldalait. Rakjuk össze a birkát, majd kenjük meg a tojássárgájával összekevert vízzel. Ezután kb. 10 perc kelesztés, és középső sínen megsütjük (sütőfüggő, a régi sütőnk 6 perc alatt megsütötte : ).
  6. Sütésnél csak forró sütőbe tegyük be, mert nem sül meg rendesen a közepe, ha eztán se sül meg a belseje (szúrópróba), és a teteje nagyon barnul, dobjunk rá alufóliát, hogy nem égjen el a teteje és süssük 150 fokon.(Én ebből az alapreceptből szoktam fonott kalácsot is csinálni.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9356
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen és 100% ban plágium recept, a húgom szokta csinálni ünnepekkor :) (karácsonykor karácsonyfa, húsvétkor bari vagy nyuszi) Minden érdem őt illeti meg, én csak loptam :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...