r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Nyuszikutya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Barackos túrótorta Nyuszikutya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hozzávalók a piskótához

hozzávalók a krémhez

hozzávalók a bevonathoz

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hozzávalók a piskótához

hozzávalók a krémhez

hozzávalók a bevonathoz

Összesen 5515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hozzávalók a piskótához

hozzávalók a krémhez

hozzávalók a bevonathoz

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7278.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    442 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 5515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a piskótához

hozzávalók a krémhez

hozzávalók a bevonathoz

Elkészítés

hozzávalók a piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Jól elkeverjük.
  3. Beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan elkeverjük.
  5. Sütőpapírt teszünk a 25 cm átmérőjű tortaforma aljára, és megsütjük.

hozzávalók a krémhez

  1. Túrót áttörjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A zselatinport elkeverjük a tejjel. Felmelegítjük, ha feloldódott a zselatin, a krémhez adjuk.
  3. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  4. A megsült piskótára magházzal lefele fordítva őszibarackokat teszünk. Erre tesszük a krémet. Hűtőben hűtjük pár órát.
  5. Tetejét díszítjük a maradék őszibarackokkal.

hozzávalók a bevonathoz

  1. Tortazselét elkeverjük a hideg vízben.
  2. Felfőzzük, kicsit forraljuk. Pár percig hűtjük, majd a tortára öntjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24595
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos túrótorta Nyuszikutya konyhájából
Nyuszikutya 51 recept

Fiam ballagására készült először a torta. Nagyon szereti a túrótortát. Több receptből hoztam össze a saját túrótortámat.

Hozzávalók

hozzávalók a piskótához

hozzávalók a krémhez

hozzávalók a bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...