Barackos túrótorta Nyuszikutya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
hozzávalók a piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g víz0 kcal
-
12 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
hozzávalók a krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
8g tej5 kcal
-
30 kcal
hozzávalók a bevonathoz
-
1g tortazselé3 kcal
-
21g víz0 kcal
Összesen
458
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
hozzávalók a piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
24g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
hozzávalók a krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g tej56 kcal
-
500g őszibarack konzerv360 kcal
hozzávalók a bevonathoz
-
12g tortazselé41 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
5515
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
hozzávalók a piskótához
-
6g tojás8 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
hozzávalók a krémhez
-
18.3g tehéntúró27 kcal
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
18.3g őszibarack konzerv13 kcal
hozzávalók a bevonathoz
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
9.1g víz0 kcal
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
458
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.2 g
Zsír
-
Összesen 295.1 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7278.1 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1368 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.8 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1452.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1906 micro
-
β-crypt 442 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
5515
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a piskótához
-
3 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 g sütőpor
hozzávalók a krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
25 dkg porcukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
20 g zselatin
-
1 dl tej
-
50 dkg őszibarack konzerv
hozzávalók a bevonathoz
-
1 csomag tortazselé
-
2.5 dl víz
Elkészítés
hozzávalók a piskótához
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Jól elkeverjük.
- Beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük.
- Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan elkeverjük.
- Sütőpapírt teszünk a 25 cm átmérőjű tortaforma aljára, és megsütjük.
hozzávalók a krémhez
- Túrót áttörjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- A zselatinport elkeverjük a tejjel. Felmelegítjük, ha feloldódott a zselatin, a krémhez adjuk.
- Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
- A megsült piskótára magházzal lefele fordítva őszibarackokat teszünk. Erre tesszük a krémet. Hűtőben hűtjük pár órát.
- Tetejét díszítjük a maradék őszibarackokkal.
hozzávalók a bevonathoz
- Tortazselét elkeverjük a hideg vízben.
- Felfőzzük, kicsit forraljuk. Pár percig hűtjük, majd a tortára öntjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 24595
- Feltöltés dátuma: 2015. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Fiam ballagására készült először a torta. Nagyon szereti a túrótortát. Több receptből hoztam össze a saját túrótortámat.