r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 8. - mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Barackos túrótorta 8. - mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 5873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    400.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7243 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    916 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2567 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 5873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásból kerek piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk.
  2. A túrót kissé áttörjük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük a fél citrom levével.
  4. A zselatint kevés tejbe beáztatjuk, ha megduzzadt felforraljuk.
  5. A cukros vajat és a mascarpone krémsajtot a túróhoz keverjük.
  6. Beleforgatjuk a felkockázott őszibarackot.
  7. Óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, majd a langyos zselatint. Jól átkeverjük.
  8. Az alsó piskótalapot megkenjük baracklekvárral, erre kerül a túrókrém.
  9. A krém tetejére is lekvárt teszünk, majd erre jön a másik piskótalap.
  10. Fehér csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kerek
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11780
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Citromos vagy színes cukormáz  is kerülhet a tetejére. Szülinapi tortának is alkalmas egy kis dekorációval. Cukormáz: 20 dkg porcukor, 3 ek olaj, 3 ek megy vagy más színes gyümülcslé(befőttek leve is jó). Én legtöbbször saját készítésű bodzabogyólével színezek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát én magam találtam ki. A hozzávalók szinte minden készítéskor bővültek, egy újabb összetevővel, például a mascarpone-val. A piskóta mindig házilag készül, szép sárga falusi tojásból. A nagylány unokám is ezt kérte most szülinapjára. Ebben a hónapban már kétszer készítettem el.  Az egyik menyemnek is ez a kedvence. Előnye, hogy csak a piskótát kell sütni, a többi hidegen készül.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...