Barackos túrótorta 8. - mascarpone-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
18 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
38g barackbefőtt20 kcal
-
56 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
5g tej3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
1470
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g barackbefőtt81 kcal
-
222 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
20g tej11 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
Összesen
5873
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
16.3g tojás20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A töltelékhez
-
24.6g tehéntúró36 kcal
-
9.9g margarin71 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
7.4g barackbefőtt4 kcal
-
3.9g sárgabaracklekvár11 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1g tej1 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
4.9g mascarpone20 kcal
-
9.9g fehér csokoládé53 kcal
Összesen
290
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.8 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
1470
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 400.2 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7243 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 2315 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.2 g
-
Cukor 350 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 916 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2706 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 992 mg
-
Retinol - A vitamin: 2567 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1604 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1566 micro
Összesen
5873
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.8 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 csapott ek finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
20 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
15 dkg barackbefőtt
-
4 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek zselatin
-
20 ml tej
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg mascarpone
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A 6 tojásból kerek piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk.
- A túrót kissé áttörjük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük a fél citrom levével.
- A zselatint kevés tejbe beáztatjuk, ha megduzzadt felforraljuk.
- A cukros vajat és a mascarpone krémsajtot a túróhoz keverjük.
- Beleforgatjuk a felkockázott őszibarackot.
- Óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, majd a langyos zselatint. Jól átkeverjük.
- Az alsó piskótalapot megkenjük baracklekvárral, erre kerül a túrókrém.
- A krém tetejére is lekvárt teszünk, majd erre jön a másik piskótalap.
- Fehér csokimázzal vonjuk be.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kerek
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11773
- Feltöltés dátuma: 2010. november 22.
Ajánló
Citromos vagy színes cukormáz is kerülhet a tetejére. Szülinapi tortának is alkalmas egy kis dekorációval. Cukormáz: 20 dkg porcukor, 3 ek olaj, 3 ek megy vagy más színes gyümülcslé(befőttek leve is jó). Én legtöbbször saját készítésű bodzabogyólével színezek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olgis
31 recept
Ezt a tortát én magam találtam ki. A hozzávalók szinte minden készítéskor bővültek, egy újabb összetevővel, például a mascarpone-val. A piskóta mindig házilag készül, szép sárga falusi tojásból. A nagylány unokám is ezt kérte most szülinapjára. Ebben a hónapban már kétszer készítettem el. Az egyik menyemnek is ez a kedvence. Előnye, hogy csak a piskótát kell sütni, a többi hidegen készül.