Barackos túrótorta 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sz Éva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
3g zselatin8 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
42g őszibarack16 kcal
A tetejére és az oldalára
-
2g tortazselé7 kcal
-
42g őszibarack16 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A töltelékhez
-
15g zselatin50 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
250g őszibarack94 kcal
A tetejére és az oldalára
-
12g tortazselé41 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
4136
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
12.8g tojás16 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
0.6g zselatin2 kcal
-
19.3g tehéntúró28 kcal
-
6.6g citrom1 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
11.6g joghurt7 kcal
-
9.7g őszibarack4 kcal
A tetejére és az oldalára
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
9.8g őszibarack4 kcal
-
3.9g habtejszín11 kcal
Összesen
160
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.4 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.8 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8126.6 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1569 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 2701 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1618.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1013 mg
-
Retinol - A vitamin: 1642 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1042 micro
-
β-crypt 368 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1933 micro
Összesen
4136
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.4 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
2 kk sütőpor
A töltelékhez
-
3 ek zselatin
-
50 dkg tehéntúró
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg őszibarack
A tetejére és az oldalára
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát a szokott módon megsütjük, és három lapra vágjuk.
- A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot, és az előzőleg pépesített őszibarackot.
- A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
- Hozzáadjuk a túrós masszához.
- Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
- Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré.
- A töltelék egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan.
- Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed:)
- A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak.
- A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon.
- A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26957
- Feltöltés dátuma: 2010. július 10.
Ajánló
Megjegyzés: Télen befőttből is lehet készíteni. Én nem tudom a piskótát szépen elvágni, és ezért 3 lapban sütöm meg. Macerásabb, de így biztosan egyformák a lapok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Sz Éva
19 recept
Most kezdődik az őszibarackszezon, és úgy gondolom, aktuális recept. Egy süteményes fórumban találtam ezt a süteményt már jópár éve. Akkor rögtön megsütöttem, és azóta is egyik kedvencünk. Nagy dilemmában voltam, mert két képem van. Az egyiken szép a torta oldala, a másikon az őszibarack szebb. Azután úgy gondoltam, inkább az őszibarackra megyek. Itt az lett a baj, hogy nem tejszínhabbal kentem az oldalát, hanem tejszínhabporral, és az nem igazán sikerült.