r
Nosalty Logó

Barackos-túrós torta Glasertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-túrós torta Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3214 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral, citromhéjjal és 4 ek forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tortát vízszintesen elfelezzük. Az egyik lapot egy tányérra tesszük és tortakarimát csatolunk köréje.
  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A barackot leszűrjük. 3 fél barackot félreteszünk a díszítéshez. A maradék barackot kockára vágjuk és pürésítjük, majd a narancslével és cukorral egy lábasban felmelegítjük. Hozzákeverjük a baracklikőrt.
  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a barackban. Leveszük a tűzről és hozzákavarjuk a hideg túrót. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  6. A krémnek a felét az alsó piskótalapra simítjuk, lefedjük a felső piskótalappal. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a torta karimát eltávolítjuk. A tejszín 2/3-ával körben megkenjük a tortát. A maradékot egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, csillagokat és vonalakat nyomunk a tortára.
  8. A tortát körben megszórjuk a csokoládéreszelékkel. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a tortát ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13005
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótát megsüthetjük egy nappal korábban, alufóliába csomagolva friss marad. Ha mégis megkeményedne, a piskótalapokat locsoljuk meg egy kis narancslével, vagy baracklikőrrel.

Hozzávalók

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk