r
Nosalty Logó

Barackos-túrós torta Glasertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-túrós torta Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7447.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3214 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral, citromhéjjal és 4 ek forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tortát vízszintesen elfelezzük. Az egyik lapot egy tányérra tesszük és tortakarimát csatolunk köréje.
  4. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A barackot leszűrjük. 3 fél barackot félreteszünk a díszítéshez. A maradék barackot kockára vágjuk és pürésítjük, majd a narancslével és cukorral egy lábasban felmelegítjük. Hozzákeverjük a baracklikőrt.
  5. A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a barackban. Leveszük a tűzről és hozzákavarjuk a hideg túrót. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  6. A krémnek a felét az alsó piskótalapra simítjuk, lefedjük a felső piskótalappal. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a torta karimát eltávolítjuk. A tejszín 2/3-ával körben megkenjük a tortát. A maradékot egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, csillagokat és vonalakat nyomunk a tortára.
  8. A tortát körben megszórjuk a csokoládéreszelékkel. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a tortát ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13013
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótát megsüthetjük egy nappal korábban, alufóliába csomagolva friss marad. Ha mégis megkeményedne, a piskótalapokat locsoljuk meg egy kis narancslével, vagy baracklikőrrel.

Hozzávalók

A piskótához

A barackkrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...