Barackos-túrós torta Glasertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
15g cukor56 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A barackkrémhez
-
2g lapzselatin6 kcal
-
71g barackkonzerv51 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2g likőr5 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Az összeállításhoz
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
18 kcal
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
4g citromhéj2 kcal
A barackkrémhez
-
20g lapzselatin70 kcal
-
850g barackkonzerv612 kcal
-
24g narancslé11 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Az összeállításhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
40g csokoládéforgács218 kcal
Összesen
5390
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
8.1g tojás10 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
3.7g étkezési keményítő14 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A barackkrémhez
-
0.7g lapzselatin3 kcal
-
31.3g barackkonzerv23 kcal
-
0.9g narancslé0 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.7g likőr2 kcal
-
18.4g tehéntúró27 kcal
-
14.7g habtejszín43 kcal
Az összeállításhoz
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.5g csokoládéforgács8 kcal
Összesen
198
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 135.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.7 g
Zsír
-
Összesen 257.1 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7447.6 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1295 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 2426 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.7 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1623.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1988 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3214 micro
-
β-crypt 778 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
5390
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
175 g cukor
-
100 g finomliszt
-
100 g étkezési keményítő
-
2 tk sütőpor
-
2 tk citromhéj
A barackkrémhez
-
10 db lapzselatin
-
85 dkg barackkonzerv
-
3 evőkanál narancslé
-
50 g cukor
-
20 ml likőr
-
50 dkg tehéntúró
-
400 ml habtejszín
Az összeállításhoz
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
40 g csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
- A piskótához a tojásokat a cukorral, citromhéjjal és 4 ek forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A tortát vízszintesen elfelezzük. Az egyik lapot egy tányérra tesszük és tortakarimát csatolunk köréje.
- A krémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A barackot leszűrjük. 3 fél barackot félreteszünk a díszítéshez. A maradék barackot kockára vágjuk és pürésítjük, majd a narancslével és cukorral egy lábasban felmelegítjük. Hozzákeverjük a baracklikőrt.
- A zselatint kifacsarjuk, és felolvasztjuk a barackban. Leveszük a tűzről és hozzákavarjuk a hideg túrót. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
- A krémnek a felét az alsó piskótalapra simítjuk, lefedjük a felső piskótalappal. A maradék krémet rásimítjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a torta karimát eltávolítjuk. A tejszín 2/3-ával körben megkenjük a tortát. A maradékot egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, csillagokat és vonalakat nyomunk a tortára.
- A tortát körben megszórjuk a csokoládéreszelékkel. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a tortát ezzel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13005
- Feltöltés dátuma: 2012. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A piskótát megsüthetjük egy nappal korábban, alufóliába csomagolva friss marad. Ha mégis megkeményedne, a piskótalapokat locsoljuk meg egy kis narancslével, vagy baracklikőrrel.