Barackos-mandulás rudak
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
25g marcipán116 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g méz10 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
31g mandula184 kcal
-
30 kcal
-
16g mandulapehely92 kcal
Összesen
495
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
200g marcipán924 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g mandula1475 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
125g mandulapehely738 kcal
Összesen
3958
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
21.4g marcipán99 kcal
-
12.8g tojásfehérje7 kcal
-
10.7g cukor41 kcal
-
2.7g méz8 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
26.7g mandula158 kcal
-
10.7g aszalt sárgabarack26 kcal
-
13.4g mandulapehely79 kcal
Összesen
424
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
495
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 239.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4302.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 1054 mg
-
Foszfor 1910 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.6 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 159 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
3958
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
424
kcal
Hozzávalók
-
200 g marcipán
-
3 db tojásfehérje
-
100 g cukor
-
1 ek méz
-
3 csepp mandulaaroma
-
1 evőkanál finomliszt
-
100 g aszalt sárgabarack
-
125 g mandulapehely
Elkészítés
- A marcipánt egy edénybe reszeljük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és a kézi mixerrel jól eldolgozzuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a mandulaaromát és a lisztet, és jól összekavarjuk. Hozzáadjuk a darált mandulát, összegyúrjuk, majd hozzágyúrjuk az apróra vágott barackot is.
- A mandulapelyhet egy tányérba öntjük.
- A masszából egy teáskanál segítségével diónyi darabokat szakítunk, nedves kézzel kb. 10 cm rudakká formázzuk. A rudakat a mandulapehelyben megforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig sütjük, kivesszük, és sütőrácson hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 536
- Feltöltés dátuma: 2020. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nagyon finom aprósütemény.