r
Nosalty Logó

Barackos-mandulás rudak

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-mandulás rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4302.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    1054 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3958 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marcipánt egy edénybe reszeljük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és a kézi mixerrel jól eldolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a mandulaaromát és a lisztet, és jól összekavarjuk. Hozzáadjuk a darált mandulát, összegyúrjuk, majd hozzágyúrjuk az apróra vágott barackot is.
  3. A mandulapelyhet egy tányérba öntjük.
  4. A masszából egy teáskanál segítségével diónyi darabokat szakítunk, nedves kézzel kb. 10 cm rudakká formázzuk. A rudakat a mandulapehelyben megforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig sütjük, kivesszük, és sütőrácson hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 536
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom aprósütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...