r
Nosalty Logó

Barackos macskanyelv

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Barackos macskanyelv
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4857 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 4857 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad a tészta a mennyiségéből.
  2. Majd szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra őket. 200 fokon szép világosra sütjük. Amíg hűl a tészta, addig gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni. A tésztákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk.
  3. Tálcára téve megspricceljük fehér csokival kedvünkre a tetejét, behűtjük, majd másnap kínáljuk csak. Addigra kötött lesz a töltelék, szépen összeáll, és a tészta is megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2580
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos macskanyelv
Zsuzsamama56 322 recept

A faluban egy ismerősömnek szoktam sütögetni rendezvényekre, ez volt az egyik, amit elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...