r
Nosalty Logó

Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 5309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5590.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    607 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 5309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Először piskótatésztát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vanília aromával habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük a csipet sóval.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe a lisztkeveréket, és óvatosan összekeverjük az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!)
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a grízes, gyümölcsös krémet. Ha elkészült, folytathatjuk a piskóta töltésével.
  6. A megsült és kihűlt tésztát óvatosan kiemeljük a tepsiből, a tésztát vízszintesen félbevágjuk, s a sütőpapíros lapot (alsó) visszatesszük a tepsibe.
  7. Erre egyenletesen rákenjük a krémet - körülbelül a negyedét meghagyjuk - majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan, érzéssel, kicsit rányomkodjuk.)
  8. A krém negyedét - amit meghagytunk - rákenjük egyenletesen a tészta tetejére.
  9. Végül ráöntjük a langyosra hűlt pudingos masszát, egyenletesen eloszlatva a tetején.
  10. Hűtőszekrénybe tesszük -lefedve-, néhány óráig pihentetjük, míg megdermed a krém, s ezután tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk.

Grízes krém

  1. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt a cukrokkal, a végén beletesszük a reszelt citromhéjat és levét, még összeforraljuk, s utána hagyjuk langyosra kihűlni.
  2. A vajat majd a langyos tejbegrízzel összekeverjük. A megmosott, meghámozott, kimagozott, apró kockákra darabolt őszibarackot beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük, s már tölthetjük is vele a piskótát.

A tetejére

  1. A pudingport a hozzávalókkal a szokásos módon megfőzzük, hagyjuk kissé hűlni.
  2. Ha friss őszibarackot használunk, akkor felfogjuk a pucolás közben keletkezett lét, s ezt egészítjük ki rostos őszibarack lével (100 %-os), 3,5-4 dl-re. Ha konzervből készítjük, akkor a saját levét használjuk fel, s egészítjük ki, ha szükséges, az előbb leírt módon. Ugyanígy járunk el, ha saját készítésű befőttet használunk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4930
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a kókuszos, grízes krémes a nyerő. :) Ez is mennyei, garantálom... csak ki kell próbálni. Minden évszakban imádni való, üdítő finomság...

Hozzávalók

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...