Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
64g tojás81 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Grízes krém
-
208g tej117 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
13 kcal
-
148g őszibarack55 kcal
A tetejére
-
27 kcal
-
29 kcal
-
3g cukor13 kcal
Összesen
885
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Grízes krém
-
1250g tej700 kcal
-
120g búzadara432 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
889g őszibarack333 kcal
A tetejére
-
350g rostos gyümölcslé161 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
5309
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
10.4g tojás13 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Grízes krém
-
33.7g tej19 kcal
-
3.2g búzadara12 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
24g őszibarack9 kcal
A tetejére
-
9.4g rostos gyümölcslé4 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Összesen
143
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
885
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 224.5 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5590.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1940 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1399 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 696.3 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1431.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2047 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 1105 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1699 micro
-
β-crypt 607 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2563 micro
Összesen
5309
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Grízes krém
-
12.5 dl tej
-
10 evőkanál búzadara
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
Tészta
- Először piskótatésztát sütünk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vanília aromával habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük a csipet sóval.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe a lisztkeveréket, és óvatosan összekeverjük az egészet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!)
- Míg sül a tészta, elkészítjük a grízes, gyümölcsös krémet. Ha elkészült, folytathatjuk a piskóta töltésével.
- A megsült és kihűlt tésztát óvatosan kiemeljük a tepsiből, a tésztát vízszintesen félbevágjuk, s a sütőpapíros lapot (alsó) visszatesszük a tepsibe.
- Erre egyenletesen rákenjük a krémet - körülbelül a negyedét meghagyjuk - majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan, érzéssel, kicsit rányomkodjuk.)
- A krém negyedét - amit meghagytunk - rákenjük egyenletesen a tészta tetejére.
- Végül ráöntjük a langyosra hűlt pudingos masszát, egyenletesen eloszlatva a tetején.
- Hűtőszekrénybe tesszük -lefedve-, néhány óráig pihentetjük, míg megdermed a krém, s ezután tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk.
Grízes krém
- Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt a cukrokkal, a végén beletesszük a reszelt citromhéjat és levét, még összeforraljuk, s utána hagyjuk langyosra kihűlni.
- A vajat majd a langyos tejbegrízzel összekeverjük. A megmosott, meghámozott, kimagozott, apró kockákra darabolt őszibarackot beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük, s már tölthetjük is vele a piskótát.
A tetejére
- A pudingport a hozzávalókkal a szokásos módon megfőzzük, hagyjuk kissé hűlni.
- Ha friss őszibarackot használunk, akkor felfogjuk a pucolás közben keletkezett lét, s ezt egészítjük ki rostos őszibarack lével (100 %-os), 3,5-4 dl-re. Ha konzervből készítjük, akkor a saját levét használjuk fel, s egészítjük ki, ha szükséges, az előbb leírt módon. Ugyanígy járunk el, ha saját készítésű befőttet használunk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x38x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4930
- Feltöltés dátuma: 2015. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Nem csak a kókuszos, grízes krémes a nyerő. :) Ez is mennyei, garantálom... csak ki kell próbálni. Minden évszakban imádni való, üdítő finomság...