r
Nosalty Logó

Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 4423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3219 micro
  • β-crypt
    756 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 4423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, tojássárgákat, végül a sütőport.
  2. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe (én a sütő tepsijét használom ilyenkor)simítjuk, vékony piskótára lesz szükségünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A sütőből kivett meleg piskótát porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, felcsavarjuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kitekerjük, bőven megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük, hagyjuk 15-20 percet állni. Addig elkészítjük a tejszínes krémet.
  4. A barackbefőttet vagy a friss barackokatkét fél darab kivételével kis kockákra vágjuk.
  5. A zselatint most nem vízben oldjuk fel, hanem a következőképpen készül baracklében. A félretett 2 fél barackot barackot botmixerrel turmixoljuk, felöntjük annyi lével (befőttlé, de ha friss barackból készül, akkor ez nincs a hozzávalók közt. Ilyenkor két lehetőségünk is van: több barackkal számolunk, hogy meglegyen a kellő mennyiségűlénk, mondjuk 2 félhelyett 3-4 egész darabbal,vagy végső soron vízzel isfelönthetjük), hogy 3 deci anyagot kapjunk. Ehhez hozzákavarjuk a zselatint, és felfőzzük (forralni nem szabad). Hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Közben egy helyes leveses tálat, aminek a felső átmérője kb. 22-24 cm, kibélelünk folpackkal. A piskótatekercset felszeleteljük, és a szeletekkel kirakjuk a tálat.
  7. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöt és a baracklében feloldott zselatint. Az egészet beleöntjük a tekercsekkel bélelt tálba, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 35048
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
Németi Olga 105 recept

Mindig nagyon tetszettek a mutatós charlotte sütemények. Nem akartam bonyolulttal kezdeni, éz lett az első próbálkozásom. Szezonban friss őszibarackból is készíthető, télen pedig befőttből. Sokan nem szeretik a növényi alapú tejszíneket, bár kétségtelen, hogy van egy nagy előnyük: jól lehűtve mindig sikerül őket felverni ellentétben a hagyományos tejszínnel. Növényi alapúból is kapni már cukrozatlant, így magunk állíthatjuk be a tejszín édességét, akár édesítőszerrel.

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...