Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
17g tojássárgája54 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
7g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A kenéshez
-
185 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
142g őszibarack konzerv102 kcal
-
1g cukor3 kcal
Összesen
738
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
40g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A kenéshez
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
12g zselatin40 kcal
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
4423
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
8.6g tojásfehérje4 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A kenéshez
-
17.3g sárgabaracklekvár48 kcal
A krémhez
-
21.6g habtejszín63 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
36.7g őszibarack konzerv26 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 234 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
738
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.7 g
-
Cukor 440 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2040 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 990 mg
-
Retinol - A vitamin: 1741 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3219 micro
-
β-crypt 756 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1393 micro
Összesen
4423
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojássárgája
-
10 csapott ek cukor
-
10 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A kenéshez
-
40 dkg sárgabaracklekvár
A krémhez
-
6 teáskanál zselatin
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, tojássárgákat, végül a sütőport.
- A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe (én a sütő tepsijét használom ilyenkor)simítjuk, vékony piskótára lesz szükségünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- A sütőből kivett meleg piskótát porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, felcsavarjuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kitekerjük, bőven megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük, hagyjuk 15-20 percet állni. Addig elkészítjük a tejszínes krémet.
- A barackbefőttet vagy a friss barackokatkét fél darab kivételével kis kockákra vágjuk.
- A zselatint most nem vízben oldjuk fel, hanem a következőképpen készül baracklében. A félretett 2 fél barackot barackot botmixerrel turmixoljuk, felöntjük annyi lével (befőttlé, de ha friss barackból készül, akkor ez nincs a hozzávalók közt. Ilyenkor két lehetőségünk is van: több barackkal számolunk, hogy meglegyen a kellő mennyiségűlénk, mondjuk 2 félhelyett 3-4 egész darabbal,vagy végső soron vízzel isfelönthetjük), hogy 3 deci anyagot kapjunk. Ehhez hozzákavarjuk a zselatint, és felfőzzük (forralni nem szabad). Hagyjuk langyosra hűlni.
- Közben egy helyes leveses tálat, aminek a felső átmérője kb. 22-24 cm, kibélelünk folpackkal. A piskótatekercset felszeleteljük, és a szeletekkel kirakjuk a tálat.
- A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöt és a baracklében feloldott zselatint. Az egészet beleöntjük a tekercsekkel bélelt tálba, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 35048
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Mindig nagyon tetszettek a mutatós charlotte sütemények. Nem akartam bonyolulttal kezdeni, éz lett az első próbálkozásom. Szezonban friss őszibarackból is készíthető, télen pedig befőttből. Sokan nem szeretik a növényi alapú tejszíneket, bár kétségtelen, hogy van egy nagy előnyük: jól lehűtve mindig sikerül őket felverni ellentétben a hagyományos tejszínnel. Növényi alapúból is kapni már cukrozatlant, így magunk állíthatjuk be a tejszín édességét, akár édesítőszerrel.