r
Nosalty Logó

Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Németi Olga
Barackos charlotte Ntakacsolga konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

738
Kalória
12.5g
Fehérje
105.8g
Szénhidrátok
30.7g
Zsír
234g
Víz
273.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
73.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 4423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 738 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3219 micro
  • β-crypt
    756 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 4423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, tojássárgákat, végül a sütőport.
  2. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe (én a sütő tepsijét használom ilyenkor)simítjuk, vékony piskótára lesz szükségünk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A sütőből kivett meleg piskótát porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, felcsavarjuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kitekerjük, bőven megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük, hagyjuk 15-20 percet állni. Addig elkészítjük a tejszínes krémet.
  4. A barackbefőttet vagy a friss barackokatkét fél darab kivételével kis kockákra vágjuk.
  5. A zselatint most nem vízben oldjuk fel, hanem a következőképpen készül baracklében. A félretett 2 fél barackot barackot botmixerrel turmixoljuk, felöntjük annyi lével (befőttlé, de ha friss barackból készül, akkor ez nincs a hozzávalók közt. Ilyenkor két lehetőségünk is van: több barackkal számolunk, hogy meglegyen a kellő mennyiségűlénk, mondjuk 2 félhelyett 3-4 egész darabbal,vagy végső soron vízzel isfelönthetjük), hogy 3 deci anyagot kapjunk. Ehhez hozzákavarjuk a zselatint, és felfőzzük (forralni nem szabad). Hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Közben egy helyes leveses tálat, aminek a felső átmérője kb. 22-24 cm, kibélelünk folpackkal. A piskótatekercset felszeleteljük, és a szeletekkel kirakjuk a tálat.
  7. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a felkockázott gyümölcsöt és a baracklében feloldott zselatint. Az egészet beleöntjük a tekercsekkel bélelt tálba, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30

Mindig nagyon tetszettek a mutatós charlotte sütemények. Nem akartam bonyolulttal kezdeni, éz lett az első próbálkozásom. Szezonban friss őszibarackból is készíthető, télen pedig befőttből. Sokan nem szeretik a növényi alapú tejszíneket, bár kétségtelen, hogy van egy nagy előnyük: jól lehűtve mindig sikerül őket felverni ellentétben a hagyományos tejszínnel. Növényi alapúból is kapni már cukrozatlant, így magunk állíthatjuk be a tejszín édességét, akár édesítőszerrel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!