- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához (10 db)
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g víz0 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g darált marhahús71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
93g kínai kel14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához (10 db)
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g víz0 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g darált marhahús284 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
370g kínai kel55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához (10 db)
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
8.4g víz0 kcal
-
0.8g instant élesztő2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
16.7g darált marhahús24 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
30.9g kínai kel5 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0.8g szójaszósz1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 196.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2647.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 850 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 786.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 727 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2479 micro
-
β-karotin 6554 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 640 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
A tésztához (10 db)
-
250 g finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
200 g darált marhahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
0.5 db kínai kel
-
1 db tojás
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához (10 db)
- A lisztet kelesztőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a száraz élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a langyos vizet. Olyan tésztát kell kapnunk, ami jó alapos átgyúrás után 'tiszta' tálat és kezeket eredményez, tehát nem tapad mindenhova.
- A sütőt kb. 40 fokra előmelegítjük, ide tesszük be a kelesztőtálat (nekem fém van), és 1 órán át hagyjuk kelni a tésztát. Az 1 óra lejártával kivesszük a tálat, és kevés liszt hozzáadásával az előzőhöz azonos állagú tésztát gyúrunk belőle. Ismét vissza a 40 fokos sütőbe, ahol ismét 1 óráig kell kelnie.
- A töltelékhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, szójaszószt, tojást, olajat, sambalt, apróra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, reszelt friss gyömbért és apróra vágott kínai kelt. Ahhoz, hogy minden hozzávaló egyenletesen elkeveredjen, egy irányban kell kevernünk a masszát (ne oda-vissza váltakozva egyszer az órajárásnak megfelelően, majd ellenkező irányba).
- A kelesztőtálban töltött 1 óra után a tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd kb. 10 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes darabkát korong alakúra sodorjuk ki. Ne legyen túl vékony, mert akkor nem fog sikerülni a bapao, legyen legalább 0,5 cm vastag.
- A korongot a kezünkbe vesszük, majd tölteléket halmozunk a közepébe, és lezárjuk, ujjainkkal szépen összerázogatjuk.
- Egy gőzölőt (használjunk csak egyszerű tésztafőzőt, nekem azzal is tökéletesen sikerült) töltsük meg vízzel (ne túl sokkal, mert ha a víz forrni kezd, nem szabad a szűrőn átcsapnia és eláztatnia a bapaot). A rácsos részét kenjük meg olajjal, ehhez használhatunk egy darab papírtörlőt. A gombócokat fejjel lefelé tesszük a gőzölőbe (nekem így vált be a legjobban). Hagyjunk szép nagy távolságokat a kenyerek közt, mert gőzölés közben nagyra nőnék. Majd bekapcsoljuk alatta a főzőlapot/ gázt, amikor a víz elkezd forrni, még 15-20 percig kell hagyni. Minden egyes adaggal ilyen módon kell eljárnunk! Nem szabad a már lobogó víz fölé tenni a gombócokat, ha a víz elfogy, egyszerűen pótoljuk.
- Forrón tálaljuk. Thai chiliszósszal a legfinomabb.
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6557
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A bapao (jelentése: kenyér) egy Ázsiában kedvelt gőzölt 'gombóc' töltelékkel. A töltelék egyaránt lehet darált marha, a nem iszlám régiókban disznóhús, csirke, csirke satay (szaté), vagy akár különféle zöldségekből álló (vegetáriánus) keverék. Az édesszájúak nyugodtan használjanak csak töltelék gyanánt mogyoróból, kókuszból, szezámmagból és porcukorból álló keveréket. Vietnámban például keményre főzött egész tojást rejtenek a kenyér belsejébe. A bapao eredetileg Kínából származik, és Indonézián keresztül jutott el Hollandiába (majd Európa többi országába). Hollandiában olyannyira kedvelt csemege, hogy minden ázsiai étterem menüjén valamint szupermarket polcán megtalálható. Ők bapao broedje-nek, azaz bapao kenyérkének/zsemlének hívják (kenyér kenyér a clean tiszta mintájára haha :-) ) Hagyományosan Thai chiliszósszal fogyasztják.