r
Nosalty Logó

Bapao

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bapao
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához (10 db)

A töltelékhez

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához (10 db)

A töltelékhez

Összesen 1588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához (10 db)

A töltelékhez

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6554 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 1588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A tésztához (10 db)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (10 db)

  1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a száraz élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a langyos vizet. Olyan tésztát kell kapnunk, ami jó alapos átgyúrás után 'tiszta' tálat és kezeket eredményez, tehát nem tapad mindenhova.
  2. A sütőt kb. 40 fokra előmelegítjük, ide tesszük be a kelesztőtálat (nekem fém van), és 1 órán át hagyjuk kelni a tésztát. Az 1 óra lejártával kivesszük a tálat, és kevés liszt hozzáadásával az előzőhöz azonos állagú tésztát gyúrunk belőle. Ismét vissza a 40 fokos sütőbe, ahol ismét 1 óráig kell kelnie.
  3. A töltelékhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, szójaszószt, tojást, olajat, sambalt, apróra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, reszelt friss gyömbért és apróra vágott kínai kelt. Ahhoz, hogy minden hozzávaló egyenletesen elkeveredjen, egy irányban kell kevernünk a masszát (ne oda-vissza váltakozva egyszer az órajárásnak megfelelően, majd ellenkező irányba).
  4. A kelesztőtálban töltött 1 óra után a tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd kb. 10 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes darabkát korong alakúra sodorjuk ki. Ne legyen túl vékony, mert akkor nem fog sikerülni a bapao, legyen legalább 0,5 cm vastag.
  5. A korongot a kezünkbe vesszük, majd tölteléket halmozunk a közepébe, és lezárjuk, ujjainkkal szépen összerázogatjuk.
  6. Egy gőzölőt (használjunk csak egyszerű tésztafőzőt, nekem azzal is tökéletesen sikerült) töltsük meg vízzel (ne túl sokkal, mert ha a víz forrni kezd, nem szabad a szűrőn átcsapnia és eláztatnia a bapaot). A rácsos részét kenjük meg olajjal, ehhez használhatunk egy darab papírtörlőt. A gombócokat fejjel lefelé tesszük a gőzölőbe (nekem így vált be a legjobban). Hagyjunk szép nagy távolságokat a kenyerek közt, mert gőzölés közben nagyra nőnék. Majd bekapcsoljuk alatta a főzőlapot/ gázt, amikor a víz elkezd forrni, még 15-20 percig kell hagyni. Minden egyes adaggal ilyen módon kell eljárnunk! Nem szabad a már lobogó víz fölé tenni a gombócokat, ha a víz elfogy, egyszerűen pótoljuk.
  7. Forrón tálaljuk. Thai chiliszósszal a legfinomabb.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6552
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bapao (jelentése: kenyér) egy Ázsiában kedvelt gőzölt 'gombóc' töltelékkel. A töltelék egyaránt lehet darált marha, a nem iszlám régiókban disznóhús, csirke, csirke satay (szaté), vagy akár különféle zöldségekből álló (vegetáriánus) keverék. Az édesszájúak nyugodtan használjanak csak töltelék gyanánt mogyoróból, kókuszból, szezámmagból és porcukorból álló keveréket. Vietnámban például keményre főzött egész tojást rejtenek a kenyér belsejébe. A bapao eredetileg Kínából származik, és Indonézián keresztül jutott el Hollandiába (majd Európa többi országába). Hollandiában olyannyira kedvelt csemege, hogy minden ázsiai étterem menüjén valamint szupermarket polcán megtalálható. Ők bapao broedje-nek, azaz bapao kenyérkének/zsemlének hívják (kenyér kenyér a clean tiszta mintájára haha :-) ) Hagyományosan Thai chiliszósszal fogyasztják.  

Hozzávalók

A tésztához (10 db)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...