r
Nosalty Logó

Banántészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banántészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 9433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A glazúrhoz

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    394.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5971.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1388.1 g
  • Cukor
    813 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    884 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3270 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3076 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 9433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A glazúrhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral kikavarjuk, és a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A banánokat villával összetörjük, és hozzákeverjük a masszához.
  2. A diót, a zabpelyhet, a savanyú tejet, a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot belekeverjük.
  3. A masszát beleöntjük a papírral kibélelt tepsibe, és megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a glazúrt. Összekeverjük a porcukrot a kakaóval hozzáöntjük az olajat, fürgén kavargatjuk, és adunk még hozzá 3 kanál forró vízet.
  5. Azon melegében felkenjük a megsült tésztánkra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5660
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagynéném sütije Dániából.

Hozzávalók

A tésztához

A glazúrhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...