r
Nosalty Logó

Banános torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milus
Banános torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 3991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1635 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 3991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

A torta összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Kemény habot verünk belőle.
  2. Ezután a tojássárgákat óvatosan fakanállal hozzákeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A finom- és a réteslisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, és ezt a keveréket a tojásos masszához öntjük. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk, bár az én formámat nem szoktam, csak sütőpapírt teszek az aljába, és simán kijön belőle, és előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig

Krém

  1. 3 dl tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Még melegen belekeverjük az előzőleg villával összetört 2 banánt. Hagyjuk kihűlni.
  2. Tejszínt felverjük 2 vaníliás cukorral, és habfixálót adunk hozzá.
  3. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral robotgéppel kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és egynemű masszává keverjük. Belekeverjük óvatosan a habtejszínt.

A torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, erre rakunk banánkarikákat ízlés szerinti mennyiségben, nekem kb. 1 banán került rá. Erre helyezzük a következő lapot, ezt is megkenjük krémmel, szintén karikázunk rá banánt, végül a teteje. Az egész piskótát bevonjuk a krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 8001
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam 2. születésnapjára készült a torta. Mivel nem találtam megfelelő receptet, elkészítettem a saját verziómat. Mindenkinek ízlett a családban. Remélem, másnak is ízleni fog, aki elkészíti.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...