Banános torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Milus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g rétesliszt16 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
60g banán34 kcal
-
17 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
30g tej17 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
8 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
2g porcukor8 kcal
A torta összeállítása
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
600g banán342 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g porcukor81 kcal
A torta összeállítása
Összesen
3991
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
15.7g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
2.1g rétesliszt8 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
28.5g banán16 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
4 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
11.9g mascarpone48 kcal
-
1g porcukor4 kcal
A torta összeállítása
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 231.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5773 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1635 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 2168 mg
-
Nátrium 1623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.1 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 717.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1313 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 954 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1567 micro
Összesen
3991
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
5 ek finomliszt
-
3 ek rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
4 közepes db banán
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
3 dl tej
-
300 ml habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
-
25 dkg mascarpone
A torta összeállítása
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Kemény habot verünk belőle.
- Ezután a tojássárgákat óvatosan fakanállal hozzákeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
- A finom- és a réteslisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, és ezt a keveréket a tojásos masszához öntjük. Óvatosan összekeverjük.
- Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk, bár az én formámat nem szoktam, csak sütőpapírt teszek az aljába, és simán kijön belőle, és előmelegített sütőben sütjük 180 fokon 25-30 percig
Krém
- 3 dl tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Még melegen belekeverjük az előzőleg villával összetört 2 banánt. Hagyjuk kihűlni.
- Tejszínt felverjük 2 vaníliás cukorral, és habfixálót adunk hozzá.
- A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral robotgéppel kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, és egynemű masszává keverjük. Belekeverjük óvatosan a habtejszínt.
A torta összeállítása
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, erre rakunk banánkarikákat ízlés szerinti mennyiségben, nekem kb. 1 banán került rá. Erre helyezzük a következő lapot, ezt is megkenjük krémmel, szintén karikázunk rá banánt, végül a teteje. Az egész piskótát bevonjuk a krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8098
- Feltöltés dátuma: 2019. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Milus
5 recept
Kisfiam 2. születésnapjára készült a torta. Mivel nem találtam megfelelő receptet, elkészítettem a saját verziómat. Mindenkinek ízlett a családban. Remélem, másnak is ízleni fog, aki elkészíti.