r
Nosalty Logó

Banános nyaflaty

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Banános nyaflaty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1925 micro
Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsintához eldolgozzuk a tejben a tojásokat, a sót, majd apránként a liszthez adjuk, csomómentesre keverjük, lefedjük, és ½ órát pihentetjük.
  2. A pihenőidő letelte után a palacsintatésztában egyenletesen eldolgozunk 1 evőkanál olajat, és kisütjük a palacsintákat (10-12 db lesz belőle).

Töltelék

  1. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a krémet: a citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, sárga héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kifacsarjuk, és átszűrjük.
  2. A vanília rudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét, majd a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, és fedő alatt 10 percig pihentetjük.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a pudingport, apránként hozzászűrjük a vaníliás-citromos tejet, majd gyöngyözve forró vízfürdőbe állítjuk, és folyamatosan keverve besűrítjük.
  4. Teljesen kihűtjük, végül elkeverjük a rummal.
  5. Egy sütőedényt kikenünk margarinnal, és a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
  6. A meghámozott banánokat felkarikázzuk, meglocsoljuk 2-3 evőkanál citromlével.
  7. A palacsintákat kiterítjük, arányosan elosztva megkenjük a krémmel, megszórjuk a banánkarikákkal, azután szorosan feltekerjük, és félbevágjuk a tekercseket.
  8. Kissé egymásnak döntve, vágott felükkel lefelé a sütőtálba rakosgatjuk a palacsintákat.

Öntet

  1. Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral és a tejjel, a palacsinták tetejére öntjük.
  2. Forró sütőben 25-30 percig (középső bordamagasságra helyezett rácson), enyhe pirulásig, aranysárgára sütjük.
  3. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és melegen (de nem forrón) tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2836
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Édesanyám barátnőjétől tanultam évekkel ezelőtt. Sokáig nem volt neve, csak úgy emlegettük "Márika féle banános palacsinta", aztán egy alkalommal, mikor a TV-ben a Micimackó sorozat azon epizódja ment, melyben Tigris születésnapjára készülnek, és Tigris sorolja, mi mindenre vágyik, megütötte a fülünket a "banános nyaflaty" kifejezés. Valójában talán fagylaltot szeretett volna az a szegény Tigris, de a család olyan jót derült a fura hangzású kifejezésen, hogy azóta ezt az édességet emlegetjük így...

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...