Banános-mascarponés tartlet
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A csokis tésztához (2 adag)
-
41g finomliszt150 kcal
-
17 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
0 kcal
-
15g vaj108 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
38g banán21 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A csokis tésztához (2 adag)
-
165g finomliszt601 kcal
-
68 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
0 kcal
-
60g vaj430 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g banán85 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A csokis tésztához (2 adag)
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
8.7g tojássárgája28 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
A krémhez
-
27.1g mascarpone109 kcal
-
3.2g cukor13 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0.3g mandulaaroma0 kcal
-
4.3g citromlé1 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
16.2g banán9 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 183.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 223.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 796 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1188 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Hozzávalók
A csokis tésztához (2 adag)
-
165 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
4 db tojássárgája
-
3 ek porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
60 g vaj
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
1 db tojás
-
2.5 ml mandulaaroma
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db banán
Elkészítés
A csokis tésztához (2 adag)
- A lisztet, a kakaóport és a porcukrot egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a barna cukrot. A közepén mélyedést csinálunk a kezünkkel és beletesszük a tojás sárgákat és a vanília kivonatot. Elkezdjük tésztává gyúrni a hozzávalókat, mikor nagyjából összeáll a tészta, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat is. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, sima tésztát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
- A tészta felét két sütőpapír között kinyújtjuk és akkor köröket vágunk belőle, amivel a választott méretű sütőformákat ki tudjuk bélelni. (Okulva az esetemből: körülbelül 5 centiméter átmérőjű, lapos tálkákat válasszunk a sütéshez, mert ezekből a végén ki lehet szedni a tartleteket, nem úgy mint az általam használt, ugyan lapos, de kb. 15 cm átmérőjű sütőtálkákból, melyekből lehetetlen volt kiemelni őket.) 180 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10 percig sütjük a tésztát. (Utána kivesszük és hűlni hagyjuk.)
- Közben elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű mascarponét habosra keverjük a cukorral, a tojással, a mandulakivonattal és a citrommal. A banánt meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
- Akkor töltjük meg krémmel a tésztakosárkákat, mikor már teljesen kihűltek. Mindegyik tetejére banánkarikákat teszünk és enyhén belenyomjuk a krémbe. 180 ºC-on sütjük körülbelül 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. A sütőformából kivéve langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
- Sütés ideje: 38 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 56727
- Feltöltés dátuma: 2008. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Azok közé a vásárlók közé tartozom, akik listával indulnak el otthonról. Teszem ezt egyrészt azért, nehogy elfelejtsek valamit, másrészt megelőzzem, hogy mindenféle felesleges dologgal térjek haza. Valamit mégsem jól csinálhatok. Sokszor előfordul velem ugyanis, hogy beleteszek még ezt-azt a kosaramba, pedig adott pillanatban elképzelésem sincsen, hogy mit szeretnék készíteni belőle. Ezek a hozzávalók a „nem árt, ha van otthon” élelmiszerek csoportját képezik, ami még nem is lenne baj. A gondok ott kezdődnek, amikor ezek nem hosszú szavatosságú dolgok. És akkor ott állok, a hűtő előtt tűnődve, hogy mi legyen vele, az idő pedig szorít. Bevallom, nem szeretek „kényszerből” főzni. Most is úgy éreztem, hogy ez a mascarpone nagyon akaratos volt ott a hűtőben, rám akarta erőltetni magát, hagyjon már engem békén! A viszontagságos kezdet ellenére, mire elkészültek a tartletek és megkóstoltam, megbocsátottam neki. És magamnak is, amiért ismét eltértem a listámtól. A receptet itt találtam.