r
Nosalty Logó

Banános krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Banános krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    461.5 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  3. Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. A csokikrém elkészítése:
  5. A tojásokat, a cukrot, a csokit és a kávét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig.
  6. A vajat habosra keverjük, és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
  7. A karamellkrém elkészítése:
  8. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  9. A tejet a cukor másik felével felforraljuk.
  10. A vízben elkeverjük a karamell pudingport, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  11. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
  12. A sütemény összeállítása:
  13. A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt.
  14. A tésztát megkenjük a csokikrémmel. Rárakjuk a banánkarikákat.
  15. A banánra rákenjük a karamellkrémet.
  16. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
  17. Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a karamellkrémre.
  18. Egy mintát ráhelyezhetünk, és megszórjuk a kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 36017
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Tojásfehérje faló is, mert a karamellkrémnél csak 3 tojásfehérjére van szükség, a sárgájákat pedig felhasználhatjuk akár a fánkkészítéskor.:D Húsvéti vendégváró.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptre egy szlovák receptes füzetben bukkantam, amelyben minden süteményhez fotók voltak csatolva. Alig bírtam kivárni, hogy elkészítsem, hát még, hogy megkóstolhassam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...