Banános krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SKAndi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
4 kcal
-
8g dió55 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g rétesliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokikrémhez
-
9g tojás12 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
1g feketekávé0 kcal
A karamellkrémhez
-
17g tej9 kcal
-
17g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
21 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Az összeállításhoz
-
105 kcal
-
50g banán28 kcal
-
2 kcal
Összesen
611
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
46 kcal
-
100g dió654 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A csokikrémhez
-
110g tojás138 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
16g feketekávé1 kcal
A karamellkrémhez
-
200g tej112 kcal
-
200g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
257 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
Az összeállításhoz
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
600g banán342 kcal
-
23 kcal
Összesen
7310
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
10.8g tojás14 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3.3g dió21 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1g rétesliszt4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A csokikrémhez
-
3.6g tojás5 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
0.5g feketekávé0 kcal
A karamellkrémhez
-
6.5g tej4 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
2.2g karamellás pudingpor8 kcal
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
Az összeállításhoz
-
16.3g növényi habtejszín41 kcal
-
19.6g banán11 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
239
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
611
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 461.5 g
-
Telített zsírsav 278 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5174.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 656 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 1392 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.3 g
-
Cukor 488 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 964.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2344 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2297 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2097 micro
Összesen
7310
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
120 g porcukor
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál rétesliszt
-
1 kk sütőpor
A csokikrémhez
-
2 db tojás
-
100 g étcsokoládé
-
250 g vaj
A karamellkrémhez
-
2 dl tej
-
2 dl víz
-
1.5 tasak karamellás pudingpor
-
3 db tojásfehérje
Az összeállításhoz
-
5 dl növényi habtejszín
-
4 db banán
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztát:
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
- Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
- A csokikrém elkészítése:
- A tojásokat, a cukrot, a csokit és a kávét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig.
- A vajat habosra keverjük, és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
- A karamellkrém elkészítése:
- A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
- A tejet a cukor másik felével felforraljuk.
- A vízben elkeverjük a karamell pudingport, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
- A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
- A sütemény összeállítása:
- A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt.
- A tésztát megkenjük a csokikrémmel. Rárakjuk a banánkarikákat.
- A banánra rákenjük a karamellkrémet.
- A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
- Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a karamellkrémre.
- Egy mintát ráhelyezhetünk, és megszórjuk a kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x27
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 36017
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Ajánló
Tojásfehérje faló is, mert a karamellkrémnél csak 3 tojásfehérjére van szükség, a sárgájákat pedig felhasználhatjuk akár a fánkkészítéskor.:D Húsvéti vendégváró.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SKAndi
17 recept
A receptre egy szlovák receptes füzetben bukkantam, amelyben minden süteményhez fotók voltak csatolva. Alig bírtam kivárni, hogy elkészítsem, hát még, hogy megkóstolhassam. :)