r
Nosalty Logó

Bakonyias zúzapörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bakonyias zúzapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6436 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2960 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 3455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, a zúzát és szívet alapos tisztítás után megfelelő méretűre daraboljuk. (kb. ahogy a pörkölthöz a húst), a paprikát és paradicsomot apró kockára szeljük. A gombát felszeleteljük.
  2. Az olajban feltesszük a hagymát sülni, és ha üveges, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Ha kellően átpárolódtak, és zsírjára sütöttük, rányomjuk a 2 gerezd fokhagymát, 1 percig sütjük, és hozzáadjuk a zúzát és a szívet.
  3. Jól átkeverjük, amikor kifehéredésig sült, rászórjuk a pirospaprikát, fűszerezzük, és kevés vizet öntünk alá. Így lassan főzzük kb. 1,5 órát. A vizet mindig pótoljuk, ha kell.
  4. Lesütjük, és hozzátesszük a gombát, amivel még kb. fél órát főzzük.
  5. Ha elég puha, szinte vajpuha a zúza, zsírjára sütjük, rányomjuk a maradék fokhagymát, amivel 1 percig még sütjük, és ráborítjuk a tejfölt. Összeforraljuk, és kész is.Ha nem elég sűrű a szaftja, keverjünk a tejfölbe lisztet, és így borítsuk a zúzára.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 61407
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

Házi savanyúsággal is érdemes kipróbálni, mert úgy is nagyon jól harmonizálnak az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hétvégén nem voltak itthon a gyerekek, ezért olyan ételt szerettem volna főzni, amit ők nem, de mi öregek szeretünk. Így jött az ötlet a zúzához, mert azt nem szeretik, mi igen. De ha lúd, legyen kövér:), mi a gombát is nagyon szeretjük. Ezért összehoztam a kettőt, és nagyon finom ételt alkottam. Akár nokedlivel, akár főtt tésztával nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...