Pulykazúza

Pulykazúza

Leírás

A zúza a szárnyasok azon szerve, amely az elfogyasztott magokat, szilárd táplálékot megőrli, összezúzza. Gyakorlatilag kizárólag izomból áll, emiatt kalóriatartalma meglehetősen alacsony. Pulykazúzából általában pörköltet készítenek, de levesekhez is adhatjuk. Lassan puhuló belsőség, ezért hosszú főzési idővel kell számolnunk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Pulykazúza

fehérjetartalom

18.8 g

zsírtartalom

271002.432 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

77.47 g

gramm pulykazúza?

Top ásványi anyagok

Foszfor

164 mg

Nátrium

147 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.198 g

Kolin

89.7 mg

Niacin - B3 vitamin

6.233 mg

C vitamin

6.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.8 g

Zsír

telített zsírsav

0.929 g

egyszeresen telített zsírsav

0.795 g

többszörösen telített zsírsav

0.708 g

koleszterin

271 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

2.78 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

164 mg

Nátrium

147 mg

Cink

3.03 mg

Réz

0.22 mg

Mangán

0.085 mg

Szelén

28.8 µg

szénhidrát

víz

77.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.061 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.327 mg

Niacin - B3 vitamin

6.233 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.914 mg

Folát

6 µg

Kolin

89.7 mg

Retinol

46 µg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

19 µg

B12 vitamin

3.61 µg

A vitamin

46 µg

C vitamin

6.2 mg

B6 vitamin

0.198 g

9 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...